Τύπος που είναι χάκερ εδώ και 30 χρόνια αποκαλύπτει τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχει δει στο dark web (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τύπος που είναι χάκερ εδώ και 30 χρόνια αποκαλύπτει τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχει δει στο dark web (vid)
Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που είχε κάνει ένας χάκερ σχετικά με το σκοτεινό βασίλειο του dark web.

Στο σκιερό βασίλειο του dark web, ένας έμπειρος χάκερ με πάνω από 30 χρόνια στο ενεργητικό του μοιράστηκε μερικές από τις πιο οδυνηρές εικόνες και εμπειρίες που συνάντησε σε αυτόν τον ψηφιακό υπόκοσμο. Ενώ το dark web παραμένει μυστήριο για πολλούς, η πορεία αυτού του ατόμου από έναν χάκερ χωρίς ηθικά όρια σε έναν χάκερ σε έναν αφοσιωμένο στο γενικότερο καλό, ρίχνει φως στην ανατριχιαστική πραγματικότητα που κρύβεται στις πιο μυστικές γωνιές του διαδικτύου.

Η μετάβαση αυτού του ανώνυμου χάκερ από τις κακόβουλες δραστηριότητες σε έναν ρόλο που επικεντρώνεται στην προστασία των συστημάτων από τις απειλές στον κυβερνοχώρο απεικονίζει την κομβική αλλαγή στην καρίερα του. Ως white hat hacker, αναζητά πλέον τα τρωτά σημεία των συστημάτων, ιδίως εκείνα που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν σημαντικούς κινδύνους για οργανισμούς και άτομα. Το έργο του περιλαμβάνει την προστασία νοσοκομείων και επιχειρήσεων από εγκληματίες του κυβερνοχώρου, μια αποστολή που αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα των απειλών στην ψηφιακή εποχή.

Σε μια συζήτηση με το VICE το 2021, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της δουλειάς του, ιδίως γύρω από το ransomware. Αυτό το είδος κακόβουλου λογισμικού, το οποίο απασχολεί εδώ και δεκαετίες, κρυπτογραφεί τα δεδομένα του θύματος και τα κρατά όμηρο μέχρι να καταβληθούν λύτρα. Το διακύβευμα σε αυτά τα σενάρια είναι συχνά απίστευτα υψηλό, όχι μόνο σε οικονομικούς όρους, αλλά και σε ανθρώπινο κόστος, καθώς σημείωσε τις τρομερές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία όταν τα συστήματά τους παραβιάζονται.

 

Η εξέλιξη της πειρατείας, ιδίως του ransomware, αποτέλεσε βασικό σημείο της συζήτησης. Αυτό που ξεκίνησε ως συστήματα που απαιτούσαν εκατοντάδες ή χιλιάδες δολάρια έχει κλιμακωθεί σε απαιτήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Υπενθύμισε μια πρόσφατη επίθεση όπου τα λύτρα ήταν το ιλιγγιώδες ποσό των 70 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα κλειδί εκστρατείας, ένα εργαλείο που θα μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει κάθε υπολογιστή που επηρεάστηκε στη συγκεκριμένη επίθεση. Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί τη φύση του σύγχρονου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που έχει υψηλό διακύβευμα.

Ο χάκερ εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με τις μελλοντικές απειλές που θέτουν οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Ενώ απέρριψε την πιθανότητα δραματικών σεναρίων κινηματογραφικού τύπου, όπως η πειρατεία ενός πυρηνικού οπλοστασίου, τόνισε τις πραγματικές ανησυχίες για σημαντικές διαταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές ή σε βασικές υπηρεσίες όπως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.