Το Δεκαράκι ξεδίπλωσε και φέτος τον μοναδικό του χαρακτήρα στην έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα»
Αποσταγματοποιοί από 30 επιχειρήσεις παρουσίασαν περισσότερα από 130 προϊόντα, τσίπουρα και ούζα από όλη την Ελλάδα και άλλα ελληνικά αποστάγματα που φτιάχνονται με αγάπη και μεράκι.
Για ακόμα μια χρονιά όσοι βρέθηκαν στο περίπτερο του Μονοποικιλιακού Τσίπουρου Δεκαράκι είχαν την ευκαιρία να γευτούν και τις προτάσεις από το Δεκαράκι, το Δεκαράκι Μοσχάτο, το Δεκαράκι Μαλαγουζιά και το Δεκαράκι Ροδίτη αλλά και να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτά.
Οι «φίλοι» του τσίπουρου Δεκαράκι μυήθηκαν στα γευστικά χαρακτηριστικά του κάθε Δεκαράκι και διαπίστωσαν από κοντά γιατί είναι δικαιωματικά ο βασιλιάς στην γεύση και παράδοση.
Χάρη στον μονοποικιλιακό τους χαρακτήρα, το Δεκαράκι Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτης, προσλαμβάνουν στο μέγιστο τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της αντίστοιχης εκλεκτής ποικιλίας στέμφυλων από την οποία προέρχονται και ξεχωρίζουν για τον διακριτό τους χαρακτήρα. Παράλληλα, τα αρώματα από τα στέμφυλα, αναδύονται και ενισχύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης η οποία απαιτεί χρόνο, υπομονή και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες
Η έκθεση που διοργανώνεται από την Vinetum, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών πλαισιώθηκε από παράλληλες εκδηλώσεις που συμβάλουν στην γνωριμία του κόσμου με το έργο των Ελλήνων παραγωγών του χώρου, που συνεχώς βελτιώνουν και ανανεώνουν τα προϊόντα τους, γνωρίζοντας περίοδο άνθισης και ακμής.