Φλόριντα: Τα τελευταία λόγια πιλότου πριν από τη συντριβή (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Φλόριντα: Τα τελευταία λόγια πιλότου πριν από τη συντριβή (vid)
Οι έρευνες για τα αίτια της βλάβης του κινητήρα και της επακόλουθης συντριβής βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις αεροπορικές αρχές να εξετάζουν τον καταγεγραμμένο ήχο.

Σε ένα οδυνηρό περιστατικό την Πέμπτη (01/2), η συντριβή ενός μικρού αεροπλάνου στο πάρκο κινητών κατοικιών Bayside Waters στο Κλίαργουότερ της Φλόριντα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο πιλότος και δύο άτομα που βρίσκονταν στο έδαφος, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι τελευταίες στιγμές πριν από τη συντριβή καταγράφηκαν σε μια οδυνηρή ηχητική καταγραφή, η οποία αποκαλύπτει την απελπισμένη προσπάθεια του πιλότου να διατηρήσει τον έλεγχο, αφού αντιμετώπισε αυτό που φαινόταν να είναι ξαφνική βλάβη του κινητήρα.

Ο πιλότος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, ακούγεται στον ήχο που εξασφάλισε το Fox 13, να αναφέρει απεγνωσμένα την αδυναμία του να φτάσει σε εναλλακτικό αεροδρόμιο και την επικείμενη βλάβη του κινητήρα του. Οι ανατριχιαστικές τελευταίες λέξεις που καταγράφηκαν ήταν: «Χάνω τον κινητήρα».

Ένας άλλος πιλότος που βρισκόταν στην περιοχή έγινε μάρτυρας της καταστροφικής συντριβής και ανέφερε στον πύργο ελέγχου, περιγράφοντας την στιγμή που το αεροπλάνο έπεσε στο έδαφος. Η περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα τόνισε τη σοβαρότητα της σύγκρουσης, σημειώνοντας την ταχεία κάθοδο του αεροπλάνου και την πλήρη καταστροφή ενός σπιτιού κατά την πρόσκρουση.

Στο σημείο της συντριβής έσπευσαν αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και φορείς αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί για πιθανή αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο St. Pete-Clearwater λόγω της αναφερόμενης βλάβης του κινητήρα. Παρά την ετοιμότητά τους για ένα σενάριο αναγκαστικής προσγείωσης, η ταχεία εξέλιξη των γεγονότων οδήγησε σε τραγική κατάληξη.

Η κοινότητα έχει μείνει σοκαρισμένη από τον αιφνίδιο χαρακτήρα της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Η απώλεια εκτείνεται πέρα από τα άμεσα θύματα, επηρεάζοντας οικογένειες, φίλους και μια γειτονιά που αναστατώθηκε από το καταστροφικό γεγονός.