«Έρχεται εντυπωσιακή θερμοκρασιακή ανωμαλία»: Τι ανησυχεί τους μετεωρολόγους

Επιμέλεια: Newsroom
«Έρχεται εντυπωσιακή θερμοκρασιακή ανωμαλία»: Τι ανησυχεί τους μετεωρολόγους
Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Θα συνεχίσει να είναι απρόβλεπτος ο καιρός και τις επόμενες ημέρες καθώς αυτή τη φορά προ των πυλών βρίσκεται εντυπωσιακή θερμοκρασιακή ανωμαλία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια.

«Η εξέλιξη αυτή εξαιτίας της μεταφοράς θερμών αερίων μαζών από νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη δεν θα επηρεάσει μόνο τη χώρα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας και συμπληρώνει πως θα δούμε τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου

«Εντυπωσιακή θα είναι η θερμοκρασιακή “ανωμαλία” των επόμενων ημερών στη χώρα μας, με τον υδράργυρο στην καρδιά του χειμώνα να σκαρφαλώνει 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η εξέλιξη αυτή εξαιτίας της μεταφοράς θερμών αερίων μαζών από νοτιοτερα γεωγραφικά πλάτη δεν θα επηρεάσει μόνο τη χώρα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου

.Οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες φαίνεται να διατηρούνται για το επόμενο δεκαήμερο!», έγραψε αναλυτικά ο γνωστός μετεωρολόγος.