Είναι πραγματικές οι επενδύσεις στο «Dragons' Den»; Ο Χάρης Βαφειάς αποκαλύπτει την αλήθεια

Επιμέλεια: Newsroom
Είναι πραγματικές οι επενδύσεις στο «Dragons' Den»; Ο Χάρης Βαφειάς αποκαλύπτει την αλήθεια
Καλεσμένος της Σταματίνας Τσιμτσιλή βρέθηκε ο Χάρης Βαφειάς και εξήγησε τι συμβαίνει με τις επενδύσει στο Dragon’s Den του ΑΝΤ1

Καλεσμένος στην εκπομπή Happy Day βρέθηκε ο Χάρης Βαφειάς με αφορμή την δεύτερη σεζόν του «Dragon’s Den» και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της για το πρώτο reality επιχειρηματικότητας στην ελληνική τηλεόραση.

«Ήθελε ο Σάκης Τανιμανίδης να φέρει αυτό το πρόγραμμα, μου το είπε, ήμουν αρνητικός. Δεν με άγχωνε η έκθεση, δεν ντρέπομαι, ήξερα ότι οι ιδέες που θα έρχονταν δεν θα είχαν σχέση με την δουλειά μου, δεν είχα εμπειρία εγώ σε αυτά τα πράγματα, ήξερα κι ότι τα γυρίσματα είναι πολύωρα και πολλές ημέρες κι αυτό ήταν ένα μείον…

Πανέξυπνος ο Σάκης άρχισε να μου το γυρίζει, το έφερε λίγο στο φιλανθρωπικό. 'Θα βοηθήσεις πέντε νέα παιδιά να ξεκινήσουν μια δική τους ιδέα, μια δική τους επιχείρηση, θα τους δώσεις κάποιες συμβουλές ως νέος άνθρωπος'. Μετά μου είπε “αν εσύ πεις όχι, δεν θα το κάνουμε καθόλου”, κι επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος και καταφερτζής του λέω “άντε πάμε”.

Τα γυρίσματα ήταν κουραστικά αλλά πραγματικά, και δεν το λέω επειδή είμαι εκεί, γελάγαμε non stop, ειδικά με τον Πολ, πήγε καλά και μας ζήτησαν να κάνουμε και το 2» είπε αρχικά ο γνωστός πλοιοκτήτης.

Τι ισχύει με τις επενδύσεις στο «Dragon's Den»

Σχετικά με τις επενδύεις στο παιχνίδι, ο Χάρης Βαφειάς εξήγησε ότι «αν δεν επένδυες ή αν σου έδινε κάποιος άλλος τα λεφτά, θα τα επένδυες όλα – αφού δεν είναι δικά σου, τι σε νοιάζει… Για να παζαρέψεις όμως πραγματικά και να τους πιέσεις πρέπει να νιώσεις ότι ρισκάρεις τα δικά σου χρήματα. Τώρα, δεν τελειώνει η εκπομπή, παίρνουν τα λεφτά και φεύγουν. Τελειώνει η σεζόν και ό,τι deals έχουμε κάνει πρέπει να κάνουμε ένα due diligence για να δούμε ότι αυτά που μας είπαν είναι αλήθεια -γιατί μπορεί να σου πει ότι έχω πωλήσεις 100.000 και να μην έχει καθόλου ή μπορεί να σου έχει πει έχω 2 μαγαζιά και να μην έχει κανένα. Αν αυτά που σου έχουν πει είναι αλήθεια, κάνεις ένα συμφωνητικό και προχωράς.Ο πρώτος κύκλος τέλειωσε τον Μάιο. Για μερικά (projects) δεν έχει τελειώσει το due diligence ακόμα. Μέχρι τώρα ένα 70% περίπου (που έχει ελεγχθεί) είναι αληθινό».

Ποιος είναι ο Χάρης Βαφειάς

Ο Χάρης Βαφειάς είναι Έλληνας πλοιοκτήτης με μεγάλη περιουσία και με καταγωγή από την Χίο. Ο ισχυρός άνδρας κατάφερε να χτίσει μία ολόκληρη «αυτοκρατορία» και όπως είναι λογικό, η περιουσία του σήμερα είναι πολύ μεγάλη. Συγκεκριμένα, από το 2008 είχε υπό τον έλεγχό του τον ναυτιλιακό όμιλο της οικογένειάς του, ο οποίος περιλαμβάνει στόλο που απαρτίζεται από 91 πλοία και 4 ναυτιλιακές εταιρείες με συνολική αξία 2.2 δισεκατομμύρια δολάρια.