Ο «Spiderman» κατάφερε να σκαρφαλώσει στη «Σφαίρα» του Λας Βέγκας: Προκάλεσε ζημιές χιλιάδων ευρώ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο «Spiderman» κατάφερε να σκαρφαλώσει στη «Σφαίρα» του Λας Βέγκας: Προκάλεσε ζημιές χιλιάδων ευρώ (vid)
Viral έχει γίνει το βίντεο του δημιουργού περιεχομένου που κατάφερε να σκαρφαλώσει στη «Σφαίρα» του Λας Βέγκας.

Σε ένα ακροβατικό που καθήλωσε αμέτρητους θεατές και προκάλεσε σημαντική διαμάχη, ένας δημιουργός περιεχομένου γνωστός ως «Pro-life Spiderman», ο Maison Des Champs, άφησε την κοινότητα του Λας Βέγκας και τις αστυνομικές αρχές να παλεύουν με τα επακόλουθα της τολμηρής αναρρίχησής του στη «Σφαίρα» του Λας Βέγκας.

Η «Σφαίρα», ένα αρχιτεκτονικό θαύμα ύψους 111 μέτρων, έγινε το σκηνικό για το τολμηρό κατόρθωμα του Des Champs νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, αυτό το θέαμα είχε σημαντικό κόστος, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, καθώς είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές άνω των 100.000 ευρώ.

Ο Des Champs, που κατάγεται από το Λας Βέγκας, ανέλαβε την ανάβαση στο πλαίσιο ενός εράνου για να βοηθήσει μια άστεγη έγκυο γυναίκα να ακυρώσει το ραντεβού της για άμβλωση. Μεταδίδοντας ζωντανά την ανάβασή του, προέτρεψε τους οπαδούς του να συνεισφέρουν στον σκοπό αυτό, τονίζοντας τις άσχημες συνθήκες της γυναίκας που είχε ως στόχο να βοηθήσει. Παρά την ευγενή πρόθεση πίσω από την πράξη του, το ακροβατικό του έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις για τον απερίσκεπτο κίνδυνο τόσο για τον ίδιο όσο και για τη δομική ακεραιότητα του χώρου.

 

Η περιπέτεια του Des Champs που μεταδόθηκε σε ζωντανή ροή μπορεί να εξέθεσε ακούσια πτυχές του σχεδιασμού και των λειτουργικών μυστικών της Σφαίρας στο κοινό, προσθέτοντας στον κατάλογο των επιπτώσεων που απορρέουν από τις ενέργειές του.

Ένας μηχανικός μέσα στη «Σφαίρα» ήταν ο πρώτος που ειδοποίησε τις αρχές, οδηγώντας σε μια τεταμένη αντιπαράθεση. Ο Des Champs φέρεται να εξέφρασε την πρόθεσή του να ξανακατεβεί αφού έφτασε στην κορυφή, αλλά οι αρχές επιβολής του νόμου, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια, επέμειναν στη διάσωση με ελικόπτερο, εκτός αν επέλεγε να βγει από το κτίριο.

Καθώς η κοινότητα και οι αρχές διαχειρίζονται τις επιπτώσεις αυτού του πρωτοφανούς γεγονότος, ο διάλογος γύρω από την ισορροπία μεταξύ της ευαισθητοποίησης για έναν σκοπό και της διασφάλισης της διατήρησης της δημόσιας περιουσίας και της ασφάλειας είναι βέβαιο ότι θα ενταθεί.