Ρωσίδα influencer συνελήφθη επειδή «γαργάλησε» το στήθος γνωστού σοβιετικού αγάλματος (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ρωσίδα influencer συνελήφθη επειδή «γαργάλησε» το στήθος γνωστού σοβιετικού αγάλματος (vid)
Μια influencer στη Ρωσία αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη αφού με την πράξη της βεβήλωσε ένα από τα πιο γνωστά σοβιετικά μνημεία

Μια Ρωσίδα influencer θα μπορούσε να οδηγηθεί στη φυλακή για πέντε χρόνια επειδή «γαργάλησε» το στήθος ενός διάσημου πολεμικού αγάλματος από... απόσταση.

Η Alena Agafonova προσποιήθηκε ότι αγγίζει το στήθος ενός τεράστιου αγάλματος στο Βόλγκογκραντ, πρώην Στάλινγκραντ, όπου έλαβε χώρα μια από τις πιο επικές μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

stalingrad

Σύμφωνα με την metro, η 23χρονη δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram της, όπου φαίνεται το δάχτυλό της να κουνιέται μπροστά από το τεράστιο γλυπτό που ονομάζεται The Motherland Calls, το οποίο απεικονίζει μια γυναίκα να κρατάει ένα σπαθί.

Στο βίντεο ακούγεται επίσης να σιγοτραγουδάει ένα τραγούδι και να χαχανίζει καθώς τραβάει το κλιπ, το οποίο το συνδύασε με ένα emoji γέλιου.

Μετά την κοινοποίηση του βίντεο, η Agafonova μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων της Ρωσίας και έτσι κρύφτηκε στη Σρι Λάνκα.

Η Agafonova κατηγορείται για «βεβήλωση χώρου ταφής» και «ενέργειες που παραβιάζουν τους κανόνες ηθικής της χώρας».Αν και ζήτησε συγγνώμη για το βίντεο, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ποινική δίωξη στο Βόλγκογκραντ και ποινή έως και πέντε χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Πλάνα από τη σύλληψη της Agafonova την έδειχναν να δέχεται έντονη επίπληξη από αστυνομικό που της περνούσαν χειροπέδες.