Νετανιάχου: «Αρκετοί όμηροι είναι ζωντανοί ώστε να δικαιολογηθεί ο πόλεμος»

Επιμέλεια: Newsroom
Νετανιάχου: «Αρκετοί όμηροι είναι ζωντανοί ώστε να δικαιολογηθεί ο πόλεμος»
Δύο όμηροι σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Αρκετοί από τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι ακόμη ζωντανοί, ώστε να δικαιολογηθεί ο πόλεμος, δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC, όταν ρωτήθηκε πόσοι όμηροι είναι ζωντανοί, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε: «Αρκετοί ώστε να δικαιολογήσουν το είδος των προσπαθειών που καταβάλλουμε». Εκτιμάται ότι η Χαμάς έχει ακόμη 132 ομήρους.

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να επιστρέψουν όσοι είναι ζωντανοί και ειλικρινά να επιστραφούν οι σοροί των νεκρών», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε πως ένας άμαχος Παλαιστίνιος έχει χάσει τη ζωή του για κάθε ένοπλο της Χαμάς που έχει σκοτωθεί στη Γάζα.

Από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 28.176 Παλαιστίνιοι και άλλοι 67.784 έχουν τραυματιστεί. Αυτός είναι ο νεότερος τραγικός απολογισμός που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Τις τελευταίες 24 ώρες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 112 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 173, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Όταν η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, σκότωσε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους.