Στρατός από σεξομανείς μακάκους τρομοκρατεί την Ταϊλάνδη: «Ταμπουρωμένοι» στα σπίτια τους οι ντόπιοι

Επιμέλεια: Newsroom
Στρατός από σεξομανείς μακάκους τρομοκρατεί την Ταϊλάνδη: «Ταμπουρωμένοι» στα σπίτια τους οι ντόπιοι
Μπορεί ο πληθυσμός των μακάκων να έχει αυξηθεί ραγδαία από τότε που καθιερώθηκε το Φεστιβάλ Μαϊμούδων στην Ταϊλάνδη, ωστόσο, οι ντόπιοι αναγκάζονται να φύγουν από την πόλη καθώς οι «συμμορίες μαϊμούδων» τρομοκρατούν κάθε σπιθαμή της

Mεγάλη αναστάτωση προκαλεί η επιδρομή χιλιάδων μακάκων σε πόλη της κεντρικής Ταϊλάνδης, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους. Οι αφηνιασμένοι μακάκοι ξεσπούν επανειλημμένα σε μια πόλη όπου το ετήσιο φεστιβάλ Monkey Buffet έχει συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση του... στρατού τους.

Τα ζαχαρούχα ποτά και σνακ έχουν κάνει τους πιθήκους πιο υπερσεξουαλικούς και επιρρεπείς σε επιθετικές συμπεριφορές. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή έχουν σχεδόν τον απόλυτο έλεγχο των δρόμων του Lopburi της Ταϊλάνδης, όπου οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους και οι ντόπιοι έχουν φύγει αφού τρομοκρατήθηκαν από τα θηρία.

Κάποτε σε ένα τουριστικό hotspot, οι άγριοι μακάκοι προσέλκυαν χιλιάδες επισκέπτες, σε τέτοιο βαθμό που το 1989 καθιερώθηκε ένα ετήσιο Φεστιβάλ Μαϊμούδων στο ναό Phra Prang Sam Yot, όπου οι παραθεριστές μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις μαϊμούδες να καταβρόχθιζαν φρούτα.

makakes

Ενώ η εκδήλωση είχε ως στόχο να ενισχύσει την οικονομία και να τιμήσει την παραδοσιακή πεποίθηση του Lopburi ότι δηλαδή οι πίθηκοι είναι μαθητές του Jao Paw Phra Kan - ενός πνεύματος που προστατεύει την πόλη - τελικά οδήγησε σε έκρηξη του πληθυσμού τους.

Τα προβλήματα άρχισαν στη λεγόμενη «Επαρχία των Πιθήκων» όταν η πανδημία του Κόβιντ-19 έβαλε τέλος στο φεστιβάλ, στο οποίο τα ζώα θα έτρωγαν δύο τόνους φρούτων και λαχανικών μπροστά σε 100.000 θεατές.

Στη συνέχεια, αφού έμειναν χωρίς τροφή, άρχισαν να επιτίθενται στους ντόπιους που τους έδιναν πρόχειρο φαγητό για να τους κρατήσουν μακριά. Το σχέδιο όμως γύρισε μπούμερανγκ καθώς τα έκανε ακόμα πιο βίαια. Τώρα κλέβουν τρόφιμα ακόμη και από αυτοκίνητα.

«Οι γλυκές τροφές των ανθρώπων μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των πιθήκων και να αυξήσουν ραγδαία τον πληθυσμό τους», δήλωσε ο Suttipong Kamtaptim από το Τμήμα Εθνικών Πάρκων.

«Οι πίθηκοι είναι πιο πεινασμένοι και πιο επιθετικοί από πριν», δήλωσε στον Guardian ο Somsaksri Janhon, ένας πωλητής της αγοράς.

Το Τμήμα Εθνικών Πάρκων της Ταϊλάνδης έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στείρωσης σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο του πληθυσμού.