Βούβαλος όρμησε και τραυμάτισε κυνηγό: Η συγκλονιστική στιγμή της καταδίωξης (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Βούβαλος όρμησε και τραυμάτισε κυνηγό: Η συγκλονιστική στιγμή της καταδίωξης (vid)
Τα πλάνα αποκαλύπτουν τη στιγμή που τα κέρατα του βουβαλιού τρύπησαν το πόδι του άνδρα, τον σήκωσαν από το έδαφος και τον πέταξαν στον αέρα. Προσοχή σκληρές εικόνες!

Σε μια οδυνηρή εξέλιξη που καταγράφηκε σε βίντεο, μια αποστολή στο Ανατολικό Ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής κατέληξε σε τραγωδία, όταν ένας τραυματισμένος βούβαλος όρμησε σε έναν κυνηγό, εκτοξεύοντάς τον στον αέρα σε μια επίδειξη ωμής ζωικής δύναμης και ενστίκτου επιβίωσης. Τα πλάνα, τα οποία έκτοτε κυκλοφόρησαν ευρέως, αποτυπώνουν μια τεταμένη στιγμή σχεδόν μοιραίας αντιπαράθεσης μεταξύ ανθρώπου και θηρίου.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε καθώς μια ομάδα κυνηγών συμμετείχε σε ένα κυνήγι βουβαλιών, παραμένοντας σε αναμονή εκτός οπτικού πεδίου του ζώου πίσω από κάποιους θάμνους. Το δράμα κλιμακώθηκε όταν τα βέλη ενός από τους κυνηγούς χτύπησαν το βουβάλι, τραυματίζοντας αλλά όχι εξουδετερώνοντας το πανίσχυρο πλάσμα. Εξοργισμένος και γεμάτος πόνο, ο βούβαλος εντόπισε τον κυνηγό που τον χτύπησε, ο οποίος βοηθούσε την κυνηγετική ομάδα, και επιτέθηκε με τρομερή ταχύτητα.

Παρά τις προσπάθειές του να αποφύγει τον επιτιθέμενο βούβαλο, ο άνδρας αιφνιδιάστηκε. Τα πλάνα αποκαλύπτουν τη στιγμή που τα κέρατα του βουβαλιού τρύπησαν το πόδι του άνδρα, τον σήκωσαν από το έδαφος και τον πέταξαν στον αέρα, πριν πέσει ξανά κάτω. Η βία της συνάντησης ήταν τέτοια που ο άνδρας κύλησε πάνω από το θηρίο καθώς αυτό έτρεχε προς τα εμπρός, μια απόδειξη του επικίνδυνου απρόβλεπτου χαρακτήρα των πληγωμένων ζώων.

Στον απόηχο της επίθεσης, ο βούβαλος, ακόμα τροφοδοτούμενος από την αδρεναλίνη και τον πόνο, αντιμετώπισε μια θανατηφόρα απάντηση από την κυνηγετική ομάδα. Οι κυνηγοί, ενεργώντας πλέον για την υπεράσπιση του τραυματισμένου συντρόφου τους, πυροβόλησαν τον βούβαλο με έναν καταιγισμό σφαιρών, εξασφαλίζοντας τον θάνατό του σε μια σκληρή και ζοφερή κατάληξη της συνάντησης.

Ως εκ θαύματος, ο κυνηγός γλίτωσε με σχετικά ελαφρά τραύματα, λαμβάνοντας υπόψη το ενδεχόμενο για μια πολύ σοβαρότερη έκβαση. Το αίμα φαινόταν να τρέχει από μια πληγή στη γάμπα του, όπου τα κέρατα του βουβάλου είχαν έρθει σε επαφή, ωστόσο δεν τραυματίστηκε σοβαρά.