Το viral κόλπο που υπόσχεται καλύτερο ύπνο στο αεροπλάνο: «Είναι αρκετά επικίνδυνο» λένε οι ειδικοί (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το viral κόλπο που υπόσχεται καλύτερο ύπνο στο αεροπλάνο: «Είναι αρκετά επικίνδυνο» λένε οι ειδικοί (vid)
Στο πεδίο των αεροπορικών ταξιδιών, όπου η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας, είναι ζωτικής σημασίας οι ιογενείς τάσεις να μην θέτουν σε κίνδυνο την ευημερία των επιβατών.

Σε μια ανησυχητική τάση που σαρώνει το TikTok, ένα ταξιδιωτικό κόλπο υπόσχεται στους επιβάτες της οικονομικής θέσης έναν πρωτότυπο τρόπο για να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια των πτήσεων, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Η μέθοδος, η οποία περιλαμβάνει τους επιβάτες να κουλουριάζουν τα πόδια τους πάνω στο κάθισμα και να τα ασφαλίζουν με τη ζώνη ασφαλείας, έχει συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατομμύρια προβολές, προκαλώντας ένα μείγμα περιέργειας και ανησυχίας τόσο στους θεατές όσο και στους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας πτήσεων.

Η νεαρή influencer μοιράστηκε ένα βίντεο που δείχνει πώς οι ταξιδιώτες μπορούν ουσιαστικά να χρησιμοποιήσουν τη ζώνη ασφαλείας του αεροπλάνου με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Το γεγονός ότι τυλίγει τα πόδια της με τη ζώνη ασφαλείας αποτρέπει την ολίσθηση από το κάθισμα ενώ κοιμάται. Όπως έγραψε και η ίδια αυτό το κόλπο της έχει αλλάξει τη ζωή. Ωστόσο, αυτό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι μια έξυπνη λύση, έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια του επιβάτη.

@alexisburnaby1711

idk the @ but ily

♬ Murder On The DanceFloor - speduqaudio

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας πτήσεων έχουν τρομοκρατηθεί από το κόλπο, χαρακτηρίζοντάς το όχι μόνο ανόητο αλλά και επικίνδυνα παραπλανητικό. Ο Michael Wallace, ταξιδιωτικός εμπειρογνώμονας και διευθύνων σύμβουλος της Greenback Expat Tax Services, επέκρινε τη μέθοδο για το ενδεχόμενο να δημιουργήσει απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Σύμφωνα με τον Wallace, το δέσιμο της ζώνης ασφαλείας γύρω από τα πόδια του ατόμου θα μπορούσε να εμποδίσει σημαντικά την ικανότητα του επιβάτη να κινηθεί γρήγορα σε περίπτωση ξαφνικών αναταράξεων ή άλλων έκτακτων περιστατικών κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η περιορισμένη κίνηση θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού, συμπεριλαμβανομένης της τρομακτικής προοπτικής ενός επιβάτη να πέσει με το πρόσωπο με αποτέλεσμα να προκληθεί διάσειση.

Ένας χρήστης του διαδικτύου σημείωσε με χιούμορ ότι τα γόνατά του θα ήταν σαν «χειροβομβίδες», ενώ ένας άλλος απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα ως μη ασφαλή. Η συναίνεση τόσο μεταξύ των ειδικών όσο και μεταξύ του κοινού είναι σαφής: ο κίνδυνος τραυματισμού είναι πολύ μεγαλύτερος από την προσωρινή άνεση που μπορεί να προσφέρει αυτό το κόλπο.

Η διαμάχη αυτή χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση της σημασίας της τήρησης των καθιερωμένων κατευθυντήριων γραμμών ασφαλείας κατά την πτήση. Όσο καινοτόμες και αν φαίνονται κάποιες ταξιδιωτικές λύσεις, η προτεραιότητα της ασφάλειας έναντι της ευκολίας είναι απαραίτητη. Οι επιβάτες παροτρύνονται να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας που παρέχουν οι αεροπορικές εταιρείες και να χρησιμοποιούν τις ζώνες ασφαλείας όπως προβλέπεται για τον μετριασμό των κινδύνων κατά τη διάρκεια των πτήσεων.