Τσικνοπέμπτη! Πάμε για τσίπουρα; Το τσίπουρο είναι ένα!
Πάμε για τσίπουρα; Συνηθισμένη φράση για όλες εκείνες τις ημέρες του χρόνου που έχεις ανάγκη να χαλαρώσεις από τη δύσκολη καθημερινότητα σου. Και γιατι όχι; Το δικαιούσαι! Δικαιούσαι να χαλαρώσεις με την παρέα σου, να μοιραστείς στιγμές οικογενειακής γαλήνης με τους δικούς σου, να ανταλλάξεις σκέψεις και ιδέες με τους συναδέλφους… και όλα αυτά πίνοντας ένα καλό τσίπουρο.
Ένα τσίπουρο στη σωστή θερμοκρασία, με τα σωστά αρώματα και την κατάλληλη γεύση που θα φτιάξει το κέφι σου και τελικά θα βγάλει τον καλύτερό σου εαυτό. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να είναι Τσικνοπέμπτη για να συμβούν όλα αυτά, αλλά μέρες που είναι ας εστιάσουμε στην αγαπημένη ημέρα του ψήστη.
Η ημέρα που το μεζεδάκι εμφανίζεται μπροστά σου λαχταριστό και εσύ έχεις «σπάσει» κάθε είδους διατροφή προκειμένου να «βουτηχτείς» στην ατασθαλία της απόλυτης απόλαυσης. Από τη μια τα κρέατα που ψήνονται και σου έχουν σπάσει τη μύτη, από την άλλη το τυράκι με την έντονη πικάντικη γεύση που σου κλείνει το μάτι και στο βάθος το απόλυτο και μοναδικό απόσταγμα που ξέρεις καλά ότι θα απογειώσει όλες τις γεύσεις που βρίσκονται «παραταγμένες» στο τραπέζι.
Πρέπει να ομολογήσεις και εσύ όπως όλοι μας ότι η Τσικνοπέμπτη από μόνη της είναι πρόκληση, πόσο μάλλον η Τσικνοπέμπτη σε συνδυασμό με το τσίπουρο Δεκαράκι. Κι αφού το έφερε η κουβέντα, ας μιλήσουμε για το Δεκαράκι Μοσχάτο που είναι το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρo, που αποτελεί προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο Τυρνάβου, λαμβάνοντας έτσι στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της εκλεκτής αυτής ερυθρής ποικιλίας.
Παραδέξου το, το «Μοσχάτο» το έχεις μέσα στην καρδιά σου, καθώς με κάθε άνοιγμα της φιάλης, το άρωμα του σταφυλιού σε συνεπαίρνει, ενώ η κρυστάλλινη καθαρότητα του σε προδιαθέτει για τη γευστική εμπειρία που θα ακολουθήσει. Ακλόνητη απόδειξη των καταβολών του, της υψηλής ποιότητάς του αλλά και της τέχνης του αποσταγματοποιού.
Αν τον είχες μπροστά σου θα του έδινες συγχαρητήρια και θα τον ευχαριστούσες για όλα τα γευστικά ταξίδια που σου έχει προσφέρει. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζεις καλά, το Δεκαράκι Μοσχάτo πίνεται δροσερό, στους 10°C, και συνοδεύεται άριστα από εκλεκτούς τυρναβίτικους -και όχι μόνο- μεζέδες.
Συνδυασέ το με μανούρι ψητό, παραδοσιακές πίτες με κίτρινα τυριά, τηγανιές και φυσικά με πικάντικους κρεατικούς μεζέδες όπως απάκι και λουκάνικο και θα μας θυμηθείς. Καλομαγειρεμένα ψητά με σάλτσες, καλή παρέα και όλα θα πάνε καλά και την φετινή Τσικνοπέμπτη.
Και τι έγινε που δουλεύεις την επόμενη ημέρα; Τσικνοπέμπτη είναι αυτή και ποτέ δεν έχασε κανείς απολαμβάνοντάς την με τη σωστή παρέα!
Advertorial