Το νομοσχέδιο για το ελληνικό τραγούδι έφερε το Μενδώνη_songs στο Twitter: «Βάλτε αδελφούς Κατσάμπα και όχι ABBA»

Το νομοσχέδιο για το ελληνικό τραγούδι έφερε το Μενδώνη_songs στο Twitter: «Βάλτε αδελφούς Κατσάμπα και όχι ABBA»
Ξεσάλωσε το Twitter με το νέο νομοσχέδιο για το ελληνόφωνο τραγούδι.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νομοθετική πρωτοβουλία της Λίνας Μενδώνη και του υπουργείου Πολιτισμού για την ελληνική μουσική και «τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς» που μεταξύ άλλων προβλέπει μίνιμουμ υποχρεωτικό χρόνο εκτέλεσης του ελληνόφωνου τραγουδιού στο σινεμά (70%) και σε αρκετούς κοινόχρηστους χώρους (45%).

Στις 29 Φεβρουαρίου αναρτήθηκε και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, με τίτλο «Μέτρα για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία και ενίσχυση του ελληνόφωνου τραγουδιού και της ορχηστρικής μουσικής απόδοσης του ελληνόφωνου τραγουδιού και την προστασία και διάχυση της ελληνικής γλώσσας, στο πλαίσιο της διαφύλαξης και ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της εμπορικής πολιτικής του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Πολιτισμού».

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε χθεσινή συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 αναφέρθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων «δίνουμε κίνητρα προκειμένου να ακούγεται περισσότερο ελληνικό τραγούδι, ελληνόφωνο ή ελληνική ορχηστρική μουσική. Και δι' αυτού του τρόπου ενισχύουμε εμμέσως τους δημιουργούς μας. Αυτό πραγματικά μας ενδιαφέρει».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προκάλεσε αντιδράσεις με το Twitter να παίρνει... φωτιά τις τελευταίες ώρες και το Μενδώνη_songs να γίνεται πρώτο trend.

«Βάλτε αδελφούς Κατσάμπα, όχι ABBA», «Αντί για Hallowed be thy name από Iron Maiden, Που να΄ναι ο ίσκιος σου θεέ από Κλειώ Δενάρδου», «Η Ντόνα και ο Μιχάλης Βιολάρης», ήταν μερικά από τα tweets που εμπνεύστηκαν οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε τα tweets