Πέθανε ο άνθρωπος που ζούσε με σιδερένιο πνεύμονα: Η ασθένεια που τον άφησε παράλυτο από τον λαιμό και κάτω (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πέθανε ο άνθρωπος που ζούσε με σιδερένιο πνεύμονα: Η ασθένεια που τον άφησε παράλυτο από τον λαιμό και κάτω (vid)
«Ο άνθρωπος με τον σιδερένιο πνεύμονα» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο Πολ Αλεξάντερ, γνωστός στοργικά ως «Πολιομυελίτης Πολ», μια αξιοσημείωτη προσωπικότητα που πέρασε 70 χρόνια ζώντας μέσα στα όρια ενός σιδερένιου πνεύμονα, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών.

Το καλοκαίρι του 1952, σε ηλικία μόλις έξι ετών, ο Αλεξάντερ προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα, μια ιογενή ασθένεια που τον άφησε παράλυτο από τον λαιμό και κάτω. Η κατάστασή του απαιτούσε άμεση ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί σε σιδερένιο πνεύμονα σε νοσοκομείο του Τέξας, μια συσκευή που θα τον ακολουθούσε για το υπόλοιπο της ζωής του. Αυτός ο μεταλλικός κύλινδρος, αν και περιοριστικός, δεν περιόρισε τις φιλοδοξίες του ούτε κατέστειλε το πνεύμα του.

Παρά τις τεράστιες προκλήσεις που έθετε η κατάστασή του, τα επιτεύγματα του Αλεξάντερ δεν είναι τίποτα λιγότερο από εξαιρετικά. Ακολούθησε την τριτοβάθμια εκπαίδευση με σθένος, αποκτώντας πτυχίο κολεγίου, και στη συνέχεια χάραξε μια επιτυχημένη καριέρα ως δικηγόρος. Επιπλέον, ο Αλεξάντερ βρήκε τη φωνή του ως συγγραφέας, μοιράστηκε την ιστορία και τις ιδέες του, εδραιώνοντας περαιτέρω την κληρονομιά του ως ένα άτομο με αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα.

 

Μια ενημέρωση στη σελίδα του GoFundMe, που οργανώθηκε από τον Christopher Ulmer, ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλεξάντερ, σημειώνοντας την ευρεία επιρροή του και τον θετικό αντίκτυπο που είχε στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο Ulmer, ο οποίος είχε το προνόμιο να συναντήσει και να πάρει συνέντευξη από τον Αλεξάντερ το 2022, σημείωσε τον ρόλο του ως ένα απίστευτο πρότυπο, του οποίου η μνήμη θα διαρκέσει.

Ο Philip Alexander, αδελφός του Πολ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την κοινότητα για την υποστήριξή της μέσω της καμπάνιας GoFundMe, η οποία όχι μόνο παρείχε στον Πολ τα τελευταία του χρόνια, αλλά θα καλύψει και τα έξοδα κηδείας. Τόνισε την παρηγοριά που βρήκε στα πολυάριθμα σχόλια και τις ιστορίες που μοιράστηκαν όσοι συγκινήθηκαν από τη ζωή του Πολ, αναγνωρίζοντας το εύρος της έμπνευσης του αδελφού του.