Τρομακτικά «ποντίκια ζόμπι» βγαίνουν νύχτα και κατακλύζουν νησί στον Ινδικό: Η στιγμή που τρώνε ζωντανό πουλί
Αηδιαστικά και τρομακτικά «ποντίκια ζόμπι» έχουν κατακλύσει νησί στον Ινδικό ωκεανό και τρώνε τα πουλιά.
Συγκεκριμένα, στο απομακρυσμένο νησί στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό, τα μοχθηρά «ποντίκια ζόμπι» βγαίνουν μόνο τη νύχτα σε αγέλες και τρώνε πουλιά ζωντανά.
Μάλιστα, αυτά τα ποντίκια αφού διαλέξουν τα θύματά τους, κουρνιάζουν πάνω στα πουλιά και κατευθύνονται για να κατασπαράξουν τη σάρκα τους, ενώ τα αφήνουν ζωντανά.
Σε βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ένα από τα «ποντίκια ζόμπι» σε δράση, να τρώει το κεφάλι ενός πουλιού. (Δείτε το βίντεο εδώ).
Φαίνεται σκαρφαλωμένο στο κεφάλι ενός πουλιού που είναι εντελώς «παγωμένο» από τον τρόμο, καθώς το τρωκτικό μασάει το τριχωτό της κεφαλής του.
Τα πουλιά δεν έχουν αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς για να προστατευτούν από τα αρπακτικά, λένε οι ειδικοί.
Ωστόσο, έξι ελικόπτερα αναμένεται να πετάξουν πάνω από το νησί με σκοπό να ρίξουν 550 τόνους δηλητήριο στα κεφάλια τους, ώστε να τα εξολοθρεύσουν.
Το είδος των πουλιών που ζουν κυρίως στο νησί
Τα πουλιά άλμπατρος είναι αυτά που κυρίως ζουν στο συγκεκριμένο νησί και είναι αρκετά μεγάλα, ωστόσο το μεγεθός τους δεν πτοεί τα ποντίκια-ζόμπι.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί, τα πουλιά, συχνά αρρωσταίνουν καθώς αναπτύσσουν λοιμώξεις από τις φρικιαστικές επιθέσεις και πεθαίνουν.
Τα ποντίκια επιτίθενται τακτικά σε νεοσσούς από τα δεκάδες διαφορετικά είδη πουλιών στο νησί.
Το σχέδιο για την εξόντωσή τους
Τώρα, μετά από χρόνια επιθέσεων από τα ποντίκια η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο με την ονομασία «Marion Free-Free» και πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια με προϋπολογισμό 19,6 εκατομμυρίων λιρών, ελπίζοντας να εξαφανίσουν εντελώς τα ποντίκια.
Συγκεκριμένα, έξι ελικόπτερα, που πετούν από πιλότους υψηλής εξειδίκευσης, θα ρίξουν 550 τόνους δηλητηριασμένου δολώματος για τα ποντίκια σε συνεχείς βάρδιες μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο το νησί.
Το Marion, στα μισά του δρόμου μεταξύ της Νότιας Αφρικής και της Ανταρκτικής, θα είναι το μεγαλύτερο νησί που έχει γίνει μέχρι σήμερα ένας τέτοιος ελιγμός.
Ο Andrea Angel, επικεφαλής της ομάδας άλμπατρος από το Birdlife South Africa, των επιστημόνων που ζουν και ερευνούν το νησί έως και ένα χρόνο κάθε φορά, είναι εκείνοι που τα ονόμασαν «ποντίκια ζόμπι».
Ο ίδιος είπε στο nine.com.au : «Δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ κάτι τόσο φρικτό. Τα ποντίκια είναι συνεχώς πάνω στα πουλιά τη νύχτα - στα κεφάλια τους, στα μάτια τους και σέρνονται παντού. Οι νεοσσοί μόλις και μετά βίας μπορούν να κινηθούν. Έχουν αυτές τις πληγές που είναι ανοιχτές στην κοιλιά τους. Είναι τρομακτικό να το παρακολουθείς και ξέρεις ότι θα πεθάνει. Είναι αποκαρδιωτικό».
Μάλιστα μπορεί να ξεχωρίσει ποια άλμπατρος δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν καν πλησιάσει.
Πώς βρέθηκαν εκεί
Τα ποντίκια μεταφέρθηκαν κατά λάθος στο Marion στις αρχές του 1800, φτάνοντας μέσω πλοίου με κυνηγούς φώκιας.
Ενώ τα πλάσματα στο νησί Marion συνυπήρχαν αρκετά ειρηνικά, οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν τη δεκαετία του 2000 και όλο και περισσότερα ποντίκια μπόρεσαν να επιβιώσουν τον χειμώνα.
Πολλαπλασιάζονταν ολοένα και πιο γρήγορα, και λιμοκτονούσαν.
Στην απελπισία τους για φαγητό, τα τρωκτικά άρχισαν να επιτίθενται τόσο σε ενήλικα όσο και σε μωρά άλμπατρος καθώς κοιμόντουσαν. Το φαινόμενο των ποντικών να τρώνε θαλασσοπούλια έχει καταγραφεί σε λίγα μόνο νησιά του κόσμου.