Το ρολόι που κοστίζει εκατομμύρια και είναι φτιαγμένο από αστεροειδή
Σε μια κίνηση που ξεπερνά τα παραδοσιακά όρια της πολυτελούς ωρολογοποιίας, η Greco-Genève, μια μάρκα που φημίζεται για τη δέσμευσή της στην πρωτοπορία, παρουσίασε ένα θαύμα που εξάπτει τη φαντασία των φίλων της ωρολογοποιίας παγκοσμίως. Αυτό το αριστούργημα που ονομάστηκε ρολόι Asteroid, αξίας 1,1 εκατομμυρίων ευρώ, δεν είναι απλώς μια απόδειξη απαράμιλλης δεξιοτεχνίας, αλλά ένα αντικείμενο κοσμικής γοητείας, κατασκευασμένο από μετεωρίτη που κάποτε διέσχισε τη ζώνη αστεροειδών πριν βρει τη θέση του στην Αργεντινή.
Η αποκάλυψη του ρολογιού Asteroid δημιούργησε έναν ανεμοστρόβιλο προσδοκιών και ενθουσιασμού, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στη βιομηχανία πολυτελών ρολογιών. Η τελευταία προσφορά της Greco-Genève ξεχωρίζει όχι μόνο για την τιμή της που ξεπερνάει τα όρια του κόστους, αλλά και γιατί ενσαρκώνει την ουσία της ουράνιας γοητείας και ξεπερνά τα όρια του τι θεωρείται πολυτέλεια.
«Τον Ιούλιο του 1969, ένας άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά στο φεγγάρι. Από τότε, ξέραμε ότι είχαμε τη δύναμη να φλερτάρουμε με το εξαιρετικό», αναφέρει η εταιρεία σε σχετικά ανακοίνωση. Αυτό το συναίσθημα είναι βαθιά ριζωμένο στη σύλληψη του ρολογιού Asteroid. Ο Stéphane Greco, ο οραματιστής πίσω από αυτό το εξαιρετικό ρολόι, στοχεύει να εμπνεύσει και να προκαλέσει όνειρα, προαναγγέλλοντας μια «γαλαξιακή» πρωτιά στον κόσμο της ωρολογοποιίας.
Κατασκευασμένο από έναν μετεωρίτη στην καθαρή και ανέγγιχτη κατάστασή του, το ρολόι Asteroid είναι ένας εορτασμός της διαχρονικής και αινιγματικής φύσης αυτών των ουράνιων σωμάτων. Αυτό που κάνει αυτό το ρολόι να ξεχωρίζει πραγματικά, πέρα από την εξωγήινη προέλευσή του, είναι το καινοτόμο χαρακτηριστικό φθορισμού του. Κάτω από τη λάμψη του υπεριώδους φωτός, το ρολόι αποκαλύπτει το πλήρες μεγαλείο του, μια απόδειξη της εφευρετικής ικανότητας του Stéphane Greco.
Το ντεμπούτο του ρολογιού Asteroid έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ πολλοί θεωρούν το ρολόι Asteroid ως το απόλυτο έμβλημα κύρους και χλιδής, άλλοι το αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό.