Πέτρος Κόκκαλης: «Μακάρι να δούμε στον τελικό του Conference Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ» (vid)
Ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «EQ» και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης εξέφρασε και την επιθυμία του και οι δύο ελληνικές ομάδες να φτάσουν στον τελικό του Conference.
Η Έλενα Παπαβασιλείου ρώτησε τον κ. Κόκκαλη αν η Ελλάδα στον αθλητισμό θα μπορούσε να κάνει βήματα μπροστά και θα μπορούσε να γίνει το ελληνικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας.
Εκείνος απάντησε λέγοντας: «Αυτό το τρένο έχει χαθεί. Έχουν εκτοξευθεί οι οικονομικές διαφορές και στο δικό μου μυαλό με αφορά πολύ περισσότερο η παραγωγή αθλητισμού, παρά να κατακτήσουμε ένα - δύο πρωταθλήματα. Θέλω να έχουμε πρωταθλητές, να έχουμε παγκόσμιες επιτυχίες αλλά με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο το άπλωμα της πυραμίδας.
Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε το 1925 στον Πειραιά, ο οποίος Πειραιάς είχε δεχτεί 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, οι οποίοι ζούσαν σε παραγκουπόλεις, κάτω από την πείνα και την ανέχεια. Ο Ολυμπιακός αγκαλιάστηκε από αυτούς τους ανθρώπους, γιατί τους έδωσε μια δυνατότητα ένταξης στη νέα τους κοινωνία.
Μακάρι να περάσουν και στους 4 και να δούμε στη Νέα Φιλαδέλφεια ένα τελικό Ολυμπιακό - ΠΑΟΚ, δεν ξέρω αν βγαίνουν τα σταυρώματα.
Τα τελευταία 10 χρόνια δεν καταφέραμε να βρούμε πού θα κάνουμε το τελικό κυπέλλου. Το κάνουμε σε γήπεδα που δεν λειτουργούν, σε γήπεδα που τσακώνονται, χωρίς οπαδούς. Αν τώρα έρθει ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και φτάσουν στον τελικό του Conference Cup, για να δούμε θα τα καταφέρουμε;».
Ο Ολυμπιακός αποτελεί "έκφραση ελληνικού πολιτισμού"
Ο κ. Κόκκαλης μεταξύ άλλων απάντησε στην ερώτηση «τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για εκείνον».
«Ο Ολυμπιακός για μένα είναι ίσως μία από τις σπουδαιότερες εκφράσεις του ελληνικού πολιτισμού στον 20ο αιώνα, είναι μια τεράστια οικογένεια, ένας ολόκληρος κόσμος που είχα τη τιμή να υπηρετήσω για καμιά 12 -14 χρόνια σε πολλούς ρόλους που ο κόσμος δεν έβλεπε.
Οτιδήποτε συνέβαινε πέρα από τα 90 λεπτά του παιχνιδιού. Εγώ ασχολήθηκε με τον εκσυγχρονισμό του Ολυμπιακού, να γίνει ένας σύχγρονος αθλητικός οργασμιμςό από τη μεγάλη περιπετία που πέρασε μετά από τα πέτρινα χρόνια με Κοσκωτά και Σαλιαρέλη, να μεταμορφωθεί σε έναν σύγχρονο πολυαθλητικό σωματείο με δεκάδες χιλιαδες εγγεγραμμένα μέλη, με δικαίωμα ψήφου, με ένα καινούργιο γήπεδο, με ένα καινούργιο προπονητικό κέντρο, με ένα νέο σήμα και να είναι τώρα ο μεγαλύτερος πολυ-αθλητικός σύλλογος στον κόσμο, ο οποίος του χρόνου θα συμπληρώσει τα 100 του χρόνια.
Είναι μια κρίσιμη στιγμή να σκεφτούμε όλοι μας, όσοι αγαπάμε τον Ολυμπιακό, πώς μπορούμε να φανούμε πιο αντάξιοι στο σκοπό του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι η κατά πάσα φίλαθλο τρόπο η εξύψωση της νεολαίας.
Όταν ρωτήθηκε για το πώς βλέπει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εκείνος ανταποκρίθηκε λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή περνάει μια μεγάλη κρίση. Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο περνάει μια μεγάλη κρίση. Ο ανταγωνισμός με το διεθνές ποδόσφαιρο έχει ζορίσει πολύ τις ομάδες.
Το ποδόσφαιρο μπορεί να δημιουργεί ταυτότητες, ταύτιση, συμμετοχή και αν αυτό γίνεται με έναν τρόπο που είναι πολύ αγοραίος, αυτό χάνεται κάποια στιγμή και τότε θα είναι πολύ αργά για το ποδόσφαιρο».
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- ΗΠΑ: Ο υποψήφιος υπουργός Δικαιοσύνης ανέβασε βίντεο από τους πανηγυρισμούς της Λατινοπούλου για τη νίκη Τραμπ
- «Πόλεμος» της κυβέρνησης εναντίον της woke ατζέντας: Ο πρωθυπουργός άνοιξε το...πεδίο βολής
- Μητσοτάκης για woke ατζέντα: «Έχουμε την τυραννία των μειονοτήτων και αν το αμφισβητήσεις σε λένε φασίστα»