TP-Link WPA8631P: Το kit που λύνει τα προβλήματα δικτύωσης

TP-Link WPA8631P: Το kit που λύνει τα προβλήματα δικτύωσης
H TP-Link προσφέρει μία λύση για ασύρματη δικτύωση εντός σπιτιού.

Η ασύρματη δικτύωση εντός σπιτιού, αν δεν υπάρχει ήδη η σχετική υποδομή, είναι πάντα μία πρόκληση. Σε μη ιδιόκτητα σπίτια, δε, είναι πολλές φορές δύσκολο να συνδεθούν σωστά όλες οι συσκευές, ειδικά αν δεν μπορούν να γίνουν εύκολα μικρο-παραμβάσεις στο χώρο ή τοποθετήσεις καλωδίων με κανάλια.

Σε τέτοιες περιπτώσεις έρχονται να δώσει λύσεις τύπου powerlines η TP-Link. Η εταιρεία προσφέρει με το TP-Link WPA8631P kit, ένα πλήρες πακέτο για να συνδέσετε δύο σημεία του σπιτιού μεταξύ τους και να μεταφέρετε το δίκτυό σας και στα δύο σημεία, τόσο για ασύρματες όσο και για ενσύρματες συσκευές. Η κεντρική μονάδα συνδέεται στην πρίζα του modem/router σας, έτσι ώστε να υποδέχεται και όλη την ταχύτητα που μπορεί να μεταφέρει και η οποία φτάνει έως και τα 1300Mbps.

Η δεύτερη μονάδα συνδέεται στο σημείο που θέλετε σε κάποια άλλη άκρη του σπιτιού και προσφέρει τόσο υποδοχές καλωδίων LAN (για ενσύρματη σύνδεση συσκευών), όσο και ασύρματη εκπομπή για επέκταση του WiFi, τόσο στα 2.4GHz (έως 300Mbps) όσο και στα 5GHz (έως και 867Mbps). Το Dual-Band WiFi καταφέρει να ξεχωρίσει το σήμα για να συνδέεται κάθε συσκευή εκεί που μπορεί (ή και πρέπει), ενώ με μεγάλη ευκολία ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ένα ενιαίο ασύρματο δίκτυο στο σπίτι του (mesh).

Τα δύο τμήματα του πακέτου συνδέονται πολύ εύκολα μεταξύ τους και υποστηρίζουν πολλαπλές ταυτόχρονες συνδέσεις με την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα και σταθερότητα. Το Wi-Fi διαμορφώνεται εύκολα και απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου, το οποίο αντιγράφει το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης δικτύου από τον δρομολογητή. Το σετάρισμα είναι πανεύκολο και γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε στο δίκτυο ακόμη περισσότερα kits της TP-Link, έτσι ώστε να καλύψετε ακόμη μεγαλύτερο χώρο. Κάτι που έχει ενδιαφέρον είναι πως και τα δύο τμήματα του πακέτου έχουν και αυτά πάνω τους πρίζα με ενσωματωμένο φίλτρο θορύβου ηλεκτρικού σήματος, κάτι που σημαίνει πως δεν «χάνετε» την πρίζα στην οποία το τοποθετείτε.

Τέλος, η TP-Link έχει δημιουργήσει και ένα ειδικό app για το smartphone σας, από το οποίο μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα ανά πάσα χρονική στιγμή. Μπορείτε να δείτε τις ταχύτητες μεταφοράς δικτύου, τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες και να κάνετε και σχετικές ρυθμίσεις.