Το καταραμένο νησί της Ταϊλάνδης: Ο επίγειος παράδεισος που έγινε ο εφιάλτης των τουριστών (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το καταραμένο νησί της Ταϊλάνδης: Ο επίγειος παράδεισος που έγινε ο εφιάλτης των τουριστών (vid)
Το γεγονός που σηματοδότησε την αρχή μιας σειράς ατυχών περιστατικών, με αποτέλεσμα το νησί να χαρακτηριστεί δυσοίωνα ως «Νησί του Θανάτου».

Το Koh Tao, κάποτε ένα ηλιόλουστο παραδεισένιο νησί στην Ταϊλάνδη, έχει αλλάξει δραματικά την αντίληψή του μεταξύ των διεθνών επισκεπτών. Σχεδόν πριν από μια δεκαετία, οι βάναυσες δολοφονίες δύο Βρετανών έριξαν μια μακρά, σκοτεινή σκιά πάνω στο νησί, μετατρέποντάς το από τροπικό παράδεισο σε ένα μέρος που στιγματίζεται από τραγωδία και φόβο.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, 11 τουρίστες είτε να κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες είτε εξαφανίζονται. Η τάση των τοπικών αρχών να αποδίδουν τα περιστατικά αυτά σε ατυχήματα ή αυτοκτονίες δεν βοήθησε ιδιαίτερα να καθησυχαστούν οι αυξανόμενες ανησυχίες. Πολλές οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων βρίσκουν αυτές τις εξηγήσεις μη ικανοποιητικές, επισημαίνοντας την έλλειψη ενδελεχούς έρευνας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την απόλυτη αδιαφορία για την αλήθεια.

Κάτω από τη γραφική του επιφάνεια, το Koh Tao κρύβει μια ανησυχητική πραγματικότητα. Καταγγελίες για οργανωμένο έγκλημα, διαφθορά και μια αστυνομική δύναμη που είναι περισσότερο αφοσιωμένη στην προστασία των τοπικών συμφερόντων παρά στην εξασφάλιση της δικαιοσύνης έχουν έρθει στην επιφάνεια, ζωγραφίζοντας μια ζοφερή εικόνα του υποκόσμου του νησιού. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των τουριστών, ιδίως των γυναικών που ταξιδεύουν μόνες τους, έχουν ενταθεί, γεγονός που υπογραμμίζεται από ένα πρόσφατο περιστατικό τον Δεκέμβριο, όπου μια 24χρονη Γερμανίδα βιάστηκε από έναν ξεναγό.

Η συσσώρευση αυτών των τραγωδιών και τα γύρω μυστήρια συμβάλλουν σε μια δυσοίωνη φήμη που επισκιάζει τη φυσική ομορφιά του Koh Tao. Η ταμπέλα του «Νησιού του Θανάτου» χρησιμεύει ως μια ανατριχιαστική υπενθύμιση των άλυτων ζητημάτων και των κινδύνων που κρύβονται κάτω από την ειδυλλιακή του όψη. Ρίχνει μια σκιά στον τουρισμό της Ταϊλάνδης, προτρέποντας τους δυνητικούς επισκέπτες να επανεξετάσουν τους κινδύνους που συνδέονται με αυτό το φαινομενικά παραδεισένιο νησί.