Ρέντη: Ένα φλασάκι «έκαψε» τους χούλιγκαν - Άγνωστος το άφησε στο «Καραϊσκάκης» και ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ρέντη: Ένα φλασάκι «έκαψε» τους χούλιγκαν - Άγνωστος το άφησε στο «Καραϊσκάκης» και ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ (vid)
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονική επίθεση κατά του Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη»

Με συγκεκριμένο σχέδιο έδρασαν χούλιγκαν του Ολυμπιακού στο Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου, όπως φαίνεται από νέα ντοκουμέντα. Στα νέα βίντεο που παρουσιάζει ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, φαίνονται οι οπαδοί να βγαίνουν από το κλειστό του Ρέντη με σκοπό να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο «Μελίνα Μερκούρη», άτομο μπαίνει στο γήπεδο και κάνει νόημα να βγουν οι 300 χούλιγκαν έξω από το γήπεδο όπου βρισκόταν η διμοιρία ΜΑΤ, του άτυχου Γιώργου Λυγγερίδη.

Στα βίντεο φαίνεται και ο μάνατζερ του πασίγνωστου τράπερ, ο οποίος αρνείται τα πάντα, να κάνει και εκείνος νοήματα προς τους οπαδούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, ένας άγνωστος άφησε ένα στικάκι στη θύρα 5 στο Καραϊσκάκη με βίντεο – ντοκουμέντο που έδειχναν τις κινήσεις των οπαδών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 18 Φεβρουαρίου ο άγνωστος κάλεσε στις 15:00 στην υπηρεσία Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, λέγοντας: «Άφησα απέναντι από τη θύρα 5 στο Καραϊσκάκη ένα φλασάκι. Έχει τις κινήσεις των οργανωμένων πριν τα επεισόδια». Μετά το τηλεφώνημα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες και βρήκαν το υλικό το οποίο περιείχε μέσα 15 αρχεία με 15 βίντεο που δείχνουν ποιοι βγήκαν, ποιοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια και τις κινήσεις των δύο ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπάρχουν ακόμη 8 βίντεο στα χέρια της ασφάλειας που προδίδουν κινήσεις των χούλιγκαν και τα 6 είναι από τα κινητά 4 προσαχθέντων ενώ τα δυο εστάλησαν μέσω email, ανώνυμα στην υπηρεσία.