Ρέντη: Κομβικής σημασίας οι καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων - «Τραμπουκίζουν και δέρνουν άτομα τα οποία δεν υπακούν» (vid)

Newsroom
Ρέντη: Κομβικής σημασίας οι καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων - «Τραμπουκίζουν και δέρνουν άτομα τα οποία δεν υπακούν» (vid)
Κομβικής σημασίας θεωρούνται οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, για τα ηγετικά στελέχη της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των σοβαρών επεισοδίων στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Σε αυτή την υπόθεση κομβικό ρόλο παίζουν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τα ηγετικά στελέχη της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι καταθέσεις που έδωσαν τρεις οπαδοί οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, είναι κομβικές για τους αστυνομικούς Ασφάλειας που σχημάτισαν τη δικογραφία, καθώς δίνουν κρίσιμα στοιχεία για πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο, αλλά και για επιθέσεις που έγιναν εναντίον οπαδών αντίπαλων ομάδων και αστυνομικών, τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, που δόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του 2024, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ηγετικό στέλεχος, τον φερόμενο ως αρχηγό : «Τον έχω δει να δίνει εντολές στον οργανωτή και όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα δικών του ατόμων και τραμπουκίζουν και δέρνουν άτομα τα οποία δεν υπακούν. Οι συμπεριφορές τους αυτές δείχνουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στη θύρα με επικεφαλής τον «K».

Σε άλλο τμήμα της κατάθεσης αναφέρεται σε ένα περιστατικό το οποίο συνέβη έξω από το γήπεδο: «Ακόμη είδα ότι πριν τον αγώνα εξωτερικά του γηπέδου και συγκεκριμένα έξω από τη θύρα 5, ο «Κ», χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο της ομάδας μας που συνόδευε δυο τρία παιδάκια και βρίσκονταν έξω από το μπουγατσοπωλείο. Οταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε, ο «Κ» πήγε και τον χτύπησε».

Σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον της 4ης ανακρίτριας, οι πρώτοι 10 συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετιζόμενες με παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Οι 3 εκ των 10 βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με αυτές τις κατηγορίες και όχι για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Οι απολογίες των συλληφθέντων ως προς το σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να γίνουν ανά ομάδες, μέσα στο Σαββατοκύριακο.