Ρέντη: Ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη φάση για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη

Επιμέλεια: Newsroom
Ρέντη: Ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη φάση για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη
Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ για τους αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς, της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσουν σήμερα οι τελευταίοι 32 εκ των 67 συλληφθέντων για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου του 2023 έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Εχθές (27/04) ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 31 από τους 67 συλληφθέντες και οι επτά προφυλακίστηκαν ενώ 24 αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικους όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευσης συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Ο έκτος που προφυλακίστηκε είναι 33χρονος, κάτοικος Γερμανίας κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ απορρίπτει μετ’ επιτάσεως την κατηγορία ότι είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη. Μεταξύ των 6 που προφυλακίστηκαν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της αθλητικής βίας είναι ο 31χρονος. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου καθώς αυτοτραυματίστηκε στα χέρια στο άκουσμα ότι δεν θα αφεθεί ελεύθερος. Ο 31χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και καταδίκες για ρατσιστική επίθεση. Προφυλακίστηκε και μάνατζερ γνωστού τράπερ που αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Συνολικά αφέθηκαν ελεύθεροι 24 εκ των συλληφθέντων, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες. Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.