Δίκη για το Μάτι: Ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων με το άκουσμα των ποινών - Πέταξαν καρέκλες στους κατηγορούμενους

Επιμέλεια: Newsroom
Δίκη για το Μάτι: Ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων με το άκουσμα των ποινών - Πέταξαν καρέκλες στους κατηγορούμενους
Ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων στο δικαστήριο όταν άκουσαν τις ποινές των ενόχων

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου που κήρυξε έξι κατηγορούμενους ενόχους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, έγιναν γνωστές οι ποινές.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε ποινές φυλάκισης από 3 έως 111 χρόνια στους πέντε καταδικασθέντες για τις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής που οδήγησε στο θάνατο 104 πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, σε ποινή φυλάκισης 111 ετών (έκτιτεα τα 5 έτη) καταδικάστηκαν οι Σωτήρης Τερζούδης, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Χαράλαμπος Χιώνης στους οποίους είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Για τον Βασίλη Ματθαιόπουλου το δικαστήριο αποφάσισε 15 ετων (έκτιτεα τα 5) ετών, ενώ για τον Κωνσταντίνο Αγγελοπουλο αποφασίστηκε ποινή 3 ετών. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως με τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν να καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ ο καθένας.

Να σημειωθεί ότι εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη κάτι που προκάλεσε πάλι αντιδράσεις.

Mάλιστα, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ξέσπασαν οι συγγενείς. «Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φύλαξη! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη!» φώναξε συγγενής θύματος που πήγε μπροστά στο εδώλιο και άρχισε να φωνάζει στους κατηγορούμενους.

«Καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη» φώναξε άλλη συγγενής θύματος, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα.

«Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε μια κοπέλα αποχωρώντας.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές των κατηγορουμένων όρος δέκα ευρώ την ημέρα. Και η απόφαση αυτή προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων ενώ ακούστηκε η φράση: «Να κάνουμε κανέναν έρανο. Ντροπή.»

«Κοιτάξτε μας στα μάτια...Τι θα πείτε στα παιδιά σας», ήταν άλλη φράση που ακούστηκε με τον κόσμο να κινείται κλαίγοντας προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, πετώντας ακόμα και καρέκλες.