Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας: Πώς θα επηρεάσει την Κυριακή του Πάσχα

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας: Πώς θα επηρεάσει την Κυριακή του Πάσχα
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες και θα επηρεάσει τους εορτασμούς για το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη αναμένονται βροχές, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας. Η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί από την Κυριακή του Πάσχα, ενώ Ανάσταση θα κάνουμε με ομπρέλες.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

«Άστατος ο καιρός των επόμενων ημερών.

Επιγραμματικά αναφέρουμε:

  1. Βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα συναντήσουν οι εκδρομείς του Πάσχα σήμερα Μ.Πέμπτη και αύριο Μ.Παρασκευή με τα φαινόμενα να είναι περισσότερα και εντονότερα στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα.
  2. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα διεξαχθούν χωρίς αξιόλογα προβλήματα.
  3. Η περιφορά των Επιταφίων θα γίνει με ήπιο καιρό και ψύχρα στις περισσότερες περιοχές. Βροχές και καταιγίδες θα αναπτυχθούν στα βορειοανατολικά (κεντρική - ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βορειοανατολικό Αιγαίο).
  4. Το Μ.Σάββατο θα περάσει κακοκαιρία από τη χώρα μας που θα επηρεάσει και την Ανάσταση ιδιαίτερα από Πελοπόννησο και πιο πάνω. Οπότε ομπρέλες και μπουφάν απαραίτητα αξεσουάρ.
  5. Την Κυριακή του Πάσχα η κακοκαιρία θα περιοριστεί στο Αιγαίο και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με τάση καθώς θα περνούν οι ώρες τα φαινόμενα να εξασθενούν και να περιορίζονται. Αυτό σημαίνει ότι για τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα. Στο Αιγαίο όμως καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από αυτό θα ξεκινήσει η ημέρα με βροχερό καιρό σιγά σιγά όμως τα φαινόμενα θα περιορίζονται και θα υποχωρούν.
  6. Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα θα γίνει γενικά με ήπιες καιρικές συνθήκες».