«Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στο Βέλγιο για τα μέτρα ασφάλειας στον τελικό του Conference League στην "Opap Arena"» (vid)

«Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στο Βέλγιο για τα μέτρα ασφάλειας στον τελικό του Conference League στην "Opap Arena"» (vid)
Έκτακτα μέτρα ασφαλείας εξετάζονται για τον ευρωπαϊκό τελικό της Αθήνας.

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (9/5) την Άστον Βίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μετά το 4-2 στο προηγούμενο παιχνίδι, είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τον τελικό του Conference League που θα διεξαχθεί στην «Opap Arena».

Ωστόσο, όποιες ομάδες και αν προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, έκτακτα μέτρα ασφαλείας εξετάζονται για τον ευρωπαϊκό τελικό της Αθήνας και για τον σκοπό αυτό βρίσκονται ήδη στο Βέλγιο Έλληνες αστυνομικοί.

«Τα τελευταία 24ωρα βρίσκονται στο Βέλγιο δυο κορυφαίοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και ο Επικεφαλής Διεύθυνσης Αστυνομίας βορειοανατολικής Αττικής. Πρόκειται για τους δυο αξιωματικούς που έχουν την ευθύνη του σχεδίου υλοποίησης των μέτρων του τελικού. Βρίσκονται εκεί προκειμένου να έχουν συναντήσεις με αξιωματούχους ασφαλείας της UEFA. Η συνάντησή τους θα γίνει στο περιθώριο του αγώνα της Μπριζ με την Φιορεντίνα, για την ίδια διοργάνωση. Εκεί θα συζητηθούν τα πρώτα», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος.

«Υπάρχει μια κινητικότητα και λόγω του Euro στη Γερμανία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και όλα αυτά γίνονται σε μια συγκυρία όπου οι τζιχαντιστές τον Απρίλιο είχαν απειλήσει με τρομοκρατικές επιθέσεις κατά την διάρκεια διεθνών αθλητικών οργανώσεων, με την αστυνομία της Γαλλίας να σχεδιάζει έκτακτα μέτρα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού και αντίστοιχα μέτρα να σχεδιάζει και η Γερμανία για το Euro. Το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει και στην Ελλάδα αντίστοιχες συσκέψεις με την συμμετοχή της αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και αμέσως μετά την επιστροφή των δυο Ελλήνων αξιωματικών στην Ελλάδα», κατέληξε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.