Eurovision 2024: Τι αλλάζει στη σειρά των εμφανίσεων και στα στοιχήματα μετά την αποχώρηση της Ολλανδίας

Newsroom
Eurovision 2024: Τι αλλάζει στη σειρά των εμφανίσεων και στα στοιχήματα μετά την αποχώρηση της Ολλανδίας
Σήμερα (11/05) ο τελικός της Eurovision 2024 ξεκινάει από άλλη αφετηρία, αφού πλέον θα διαγωνιστούν 25 χώρες αντί 26

Έφτασε η ώρα για τον μεγάλο τελικό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, με τη Μαρίνα Σάττι να διαγωνίζεται με το «Ζάρι» στην 11η θέση, μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τη διοργάνωση.

Τρεις χώρες είναι εκείνες που θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη και αυτά δεν είναι άλλα από την Κροατία, το Ισραήλ και την Ελβετία. Υψηλή θέση φαίνεται πως θα κατακτήσει επίσης, η Γαλλία, η οποία έρχεται 4η, με την Ιρλανδία να την ακολουθεί.

Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» είναι στην 8η θέση στα προγνωστικά, με την Ουκρανία και την Ιταλία να προηγούνται στις θέσεις 6 και 7 αντίστοιχα.

1

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Eurovision 2024 ξεκινάει από άλλη αφετηρία, αφού 25 χώρες αντί 26 θα διαγωνιστούν απόψε στον τελικό της διοργάνωσης, μετά τον αποκλεισμό του Ολλανδού Joost Klein. Η εμφάνιση της Ολλανδίας ήταν προγραμματισμένη για τη θέση νούμερο 5, αμέσως μετά το Λουξεμβούργο και πριν από το Ισραήλ.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει τώρα; Το σίγουρο είναι ότι η αρίθμηση δεν μπορεί να αλλάξει, αφού τα συστήματα ψηφοφορίας του κοινού έχουν στο νούμερο 5 την Ολλανδία.

Με δεδομένο ότι δεν θεωρείται πιθανό να αλλάξει ο τρόπος ψηφοφορίας, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί από χθες σε όλο τον κόσμο, το πιθανότερο σενάριο είναι ο «κωδικός 5» της ψηφοφορίας για κάθε χώρα να παραμείνει αμετάβλητος, αλλά ουσιαστικά ανενεργός.