Eurovision 2024: Η ώρα και το κανάλι του τελικού, η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας

Eurovision 2024: Η ώρα και το κανάλι του τελικού, η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας
Απόψε, Σάββατο, στις 22:00 ξεκινά ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2024.

Η Μαρίνα Σάττι είναι έτοιμη να ταρακουνήσει την Ευρώπη στους ρυθμούς του «ΤΑ ΤΑ ΤΑ » και να κερδίσει τις εντυπώσεις στον τελικό της 68ης Eurovision τραγουδώντας το «Ζάρι» στη «Malmö Arena» της Σουηδίας.

Ο μεγάλος τελικός θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1. Η Μαρίνα Σάττι θα τραγουδήσει στο πρώτο μισό του τελικού της Eurovision και συγκεκριμένα στην 12η θέση κατά σειρά εμφάνισης.

Eurovision 2024: Η σειρά των εμφανίσεων και η ψηφοφορία

Με τη σειρά που θα εμφανιστούν, οι 25 -πλέον- συμμετοχές του φετινού τελικού είναι: Σουηδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ισραήλ, Λιθουανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ιταλία, Σερβία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Αρμενία, Κύπρος, Ελβετία, Σλοβενία, Κροατία, Γεωργία, Γαλλία, Αυστρία.

Τα αποτελέσματα του τελικού της Eurovision 2024 θα καθοριστούν από την ψηφοφορία του κοινού σε συνδυασμό με τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Δικαίωμα ψήφου στον σημερινό τελικό έχουν όλες οι διαγωνιζόμενες χώρες αλλά και όσες χώρες του πλανήτη θέλουν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Οι ψήφοι αυτών θα συγκεντρωθούν και θα αποτελέσουν τη βαθμολογία μιας «έξτρα χώρας» η οποία λέγεται «Rest of the world».