Στη λίστα με τα 10 καλύτερα τυριά του κόσμου ένα ελληνικό: Ποιο βρέθηκε στην κορυφή

Στη λίστα με τα 10 καλύτερα τυριά του κόσμου ένα ελληνικό: Ποιο βρέθηκε στην κορυφή
Ελληνικό χρώμα έχει η λίστα με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο για το 2024, σύμφωνα με το Taste Atlas.

Τη λίστα με τα 100 καλύτερα τυριά στον κόσμο ανακοίνωσε για το 2024 οτο γνωστό online γαστρονομικό περιοδικό Taste Atlas, το οποιο συχνά αναφέρεται ως το «Google Map του φαγητού».

Αν και θεωρούμε πως η Γαλλία είναι η χώρα του καλού τυριού, η νέα κατάταξη των 100 καλύτερων τυριών στον κόσμο που δημοσίευσε πρόσφατα η πλατφόρμα δίνει τα σκήπτρα στα ιταλικά τυριά, που μονοπωλούν τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη. Η Γαλλία βρίσκεται στην 7η θέση με το τυρί Saint-André.

Αλλά ποιο βρίσκεται στην κορυφή; Φαίνεται πως το καλύτερο τυρί στον κόσμο για φέτος είναι η παρμεζάνα. Χρησιμοποιείται συχνά σε πολλά ιταλικά πιάτα και είναι γνωστή για την εξαιρετική της ποιότητα. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η mozzarella di bufala, η οποία δεν χρειάζεται συστάσεις, και το Crescenza stracchino, ένα ιταλικό τυρί που προέρχεται από τη Λομβαρδία.

Στην τέταρτη θέση, όμως, έχουμε ελληνική εκπροσώπηση. Εκεί, λοιπόν, βρέθηκε η γραβιέρα Νάξου, ένα εξαιρετικό σκληρό τυρί, που ξεχωρίζει για τη γεύση του. Έχει χαρακτηριστεί προϊόν ΠΟΠ και παράγεται από αγελαδινό γάλα ή μείγμα αγελαδινού με πρόβειο και κατσικίσιο.

Πάντως, εκτός δεκάδας, στη θέση 14 βρίσκουμε ακόμη ένα ελληνικό τυρί, το μελίχλωρο Λήμνου. Το μελίχλωρο τυρί αποτελεί παραδοσιακό προϊόν τοπικής τυροκομίας και παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Λήμνου. Αμέσως μετά την τυροκόμιση έχει υφή κρεμμώδη στην οποία οφείλει και το όνομά του.

Αναλυτικά η λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο εδώ.