Το Παρίσι προετοιμάζεται για μεγάλο κύμα κυβερνοεπιθέσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Παρίσι προετοιμάζεται για μεγάλο κύμα κυβερνοεπιθέσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Κυβερνοεπιθέσεις μεγάλης κλίμακας ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Παρίσι.

Μεγάλο κύμα κυβερνοεπιθέσεων αναμένεται να «χτυπήσει» το Παρίσι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στη διάρκεια της σημαντικής αυτής αθλητικής διοργάνωσης που είναι προγραμματισμένη για φέτος το καλοκαίρι.

Ακτιβιστές και hackers αναμένεται να απειλήσουν διαδικτυακά τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 26 Ιουλίου κι έπειτα, όπως αναφέρουν ειδικοί του θέματος, ενώ δεν αποκλείουν παρόμοιες εξελίξεις και στην περίοδο των Παραολυμπιακών.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται -σύμφωνα με ρεπορτάζ- σε συνεργασία με τις Αρχές Κυβερνοασφάλειας της χώρας, αλλά και τις εταιρείες Cisco και Eviden για να αποτρέψουν τα σημαντικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Το Παρίσι έχει ετοιμάσει ένα ειδικό στρατηγείο που θα οργανώνει την αμυντική γραμμή της χώρας και της διοργάνωσης, σε τοποθεσία που δεν έχει γίνει γνωστή.

Ωστόσο, οι επικεφαλής της ομάδας κυβερνοασφάλειας αναφέρουν πως οι απειλές έχουν ήδη φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, ενώ σημειώνεται πως θα αξιοποιηθεί και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή εικόνας: GreekReporter (Anthony Delanoix)