Κορυφαίος καθηγητής κατέρριψε τη θεωρία της Επίπεδης Γης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Το παράδειγμα με τους αρχαίους Έλληνες (vid)

Κορυφαίος καθηγητής κατέρριψε τη θεωρία της Επίπεδης Γης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Το παράδειγμα με τους αρχαίους Έλληνες (vid)
Ο Brian Cox δεν άφησε χώρο για παρερμηνείες με την απάντησή του για την «επίπεδη Γη».

Η συνωμοσιολογία είναι μία τάση τόσο φυσική για τους ανθρώπους, όσο είναι ο φόβος και η αλαζονεία. Η άγνοια, από τη μία, και η ανάγκη του ανήκειν σε ένα συνεκτικό σύνολο, οδηγεί σε «σέχτες» αντιεπιστημονικής σκέψης που διαδίδουν εξωφρενικές θεωρίες.

Και αναμφίβολα η θεωρία συνωμοσίας πλέον ανθεκτική στην επιστημονική επίσκεψη είναι αυτή τη «επίπεδης Γης». Παρά την πληθώρα επιστημονικών στοιχείων και πραγματικών φωτογραφιών του πλανήτη μας από το διάστημα που δείχνουν ότι είναι σφαιρικός, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που φαίνεται να πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι ένας επίπεδος δίσκος.

1

Οι υποστηρικτές της επίπεδης Γης έχουν κάποιες παράξενες ιδέες για το τι αποτελεί τον κόσμο μας, και μάλιστα τα πράγματα πέρα από αυτόν, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν την άποψη ότι είναι επίπεδος.

Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην πυγμάχος Carl Froch, ο οποίος δήλωσε ότι πιστεύει ότι «η Γη είναι επίπεδη, 100%» και ισχυρίστηκε ότι οι εικόνες που δείχνουν την καμπυλότητα της Γης είναι «ψέματα».

Η αποστομωτική απάντηση σε όλες αυτές τις θεωρίες είχε δοθεί από τον Brian Cox, όταν κάποιος από το κοινό τον ρώτησε για την «επίπεδη Γη» .

Ο γνωστός φυσικός και διάσημος εκπρόσωπος της εκλαϊκευμένης επιστήμης δεν είχε χρόνο για μία τέτοια εξωφρενική ιδέα. Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως βάση για να πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι επίπεδος. Κανείς στην ανθρώπινη ιστορία, από όσο ξέρω, δεν έχει σκεφτεί ότι ο κόσμος ήταν επίπεδος».

«Οι αρχαίοι Έλληνες μέτρησαν την ακτίνα και την περίμετρο της Γης. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν λόγο για τον οποίο κάποιος θα πίστευε ότι ο κόσμος είναι επίπεδος», πρόσθεσε.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς ο καθηγητής είχε περισσότερα να πει για το θέμα και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κόσμος δεν είναι επίπεδος.

«Τι λέτε για το γεγονός ότι έχουμε τραβήξει φωτογραφίες; Δεν έχω λόγια, πραγματικά. είναι ίσως η πιο ανόητη πρόταση που θα μπορούσε να κάνει ένας σκεπτόμενος άνθρωπος» τόνισε.