Αστυνομικός γρονθοκόπησε ανάπηρο άνδρα: Έντονες αντιδράσεις για το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου (vid)

Αστυνομικός γρονθοκόπησε ανάπηρο άνδρα: Έντονες αντιδράσεις για το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου (vid)
Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει οργή και ανησυχία στην τοπική κοινότητα και στους διαδικτυακούς θεατές, ζητώντας μια διαφανή έρευνα για να διασφαλιστεί η απόδοση ευθυνών και η απονομή δικαιοσύνης.

Ένας αστυνομικός τελεί υπό έρευνα μετά από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον δείχνει να χτυπά έναν ανάπηρο άνδρα. Το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στην οδό St Peter's Road στο Great Yarmouth του Norfolk, άφησε τους μάρτυρες σοκαρισμένους καθώς είδαν τον αστυνομικό να «σπρώχνει και να χτυπάει» τον άνδρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η αντιπαράθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 17:15 τη Δευτέρα, μετά από ένα περιστατικό όπου ο αστυνομικός απειλήθηκε με μπουκάλι. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται ενδελεχής έρευνα, η οποία περιλαμβάνει την εξέταση του υλικού από το βίντεο.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι βρισκόταν στη μέση του δρόμου, κρατώντας ένα μπουκάλι αλκοόλ, όταν έφτασε ο αστυνομικός. Καθώς ο άνδρας κινήθηκε σαν να ήταν έτοιμος να σηκωθεί, ο αστυνομικός φέρεται να του πήρε το μπουκάλι και άρχισε να τον «σπρώχνει και να τον γρονθοκοπεί». Ένας περαστικός κατέγραψε σε βίντεο τον αστυνομικό να σπρώχνει τον άνδρα πίσω στην πόρτα ενός καταστήματος.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία τόνισε τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το περιστατικό: «Διεξάγεται ενδελεχής διερεύνηση των περιστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης του βίντεο που φέρει το σώμα του αστυνομικού».