Μαρινάκης για περιστατικό με Μητσοτάκη και αδερφή θυμάτων των Τεμπών: «Δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί που φώναζαν» (vid)

Μαρινάκης για περιστατικό με Μητσοτάκη και αδερφή θυμάτων των Τεμπών: «Δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί που φώναζαν» (vid)
Τον τραυματισμό της κόρης του από άνδρες της προσωπικής φρουράς του Πρωθυπουργού, στην διάρκεια ομιλίας στην Κέρκυρα, καταγγέλλει ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών, που σκοτώθηκαν στα Τέμπη.

Για το περιστατικό που συνέβη στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα, με φόντο την τραγωδία των Τεμπών, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, μια γυναίκα που φώναξε: «Συγνώμη, δημοκρατία δεν έχουμε;».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της απάντησε: «Κοιτάξτε να δείτε, κυρία μου. Αν θέλετε να έρθετε εδώ και να κάνετε φασαρία, είναι δικαίωμα σας. Αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ να μιλήσω σε αυτούς οι οποίοι ήρθαν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα -σας άκουσα, σας απάντησα- δημοκρατία και το άλλο. Δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ. Να το μάθετε αυτό. Εμείς, λοιπόν, επειδή ξέρετε, αν για κάτι δυσκολεύομαι να μπορώ να αποδεχθώ ότι μπορεί να κατηγορηθεί αυτή η παράταξη, αυτή η παράταξη είναι η παράταξη -να τα πούμε και αυτά σε αυτούς οι οποίοι διαμαρτύρονται- η οποία έφερε την δημοκρατία πίσω σε αυτόν τον τόπο. Για να μην ξεχνιόμαστε».

Η κόρη του Νίκου Πλακιά, μαζί με συμφοιτητές της που φορούσαν λευκές μπλούζες με τα ονόματα των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης της που χάθηκαν στα Τέμπη, προσπάθησε να παρέμβει και να θέσει κάποια ερωτήματα.

Ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών που χάθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών σε ανάρτησή του στα social media, κατήγγειλε ότι η κόρη του που σπουδάζει στην Κέρκυρα μαζί με 6 ακόμη φοιτητές προπηλακίστηκε και απομακρύνθηκε βίαια από άνδρες της ασφάλειας κατά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά

«Σήμερα ο Πρωθυπουργός βρισκότανε στην Κέρκυρα για την προεκλογική του περιοδεία. Στην Κέρκυρα τυγχάνει και σπουδάζει η κόρη μου. Μαζί με φίλους της και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να προκαλέσουν κανέναν ( τι να προκαλέσουν 7 φοιτητές, 4 αγόρια και 3 κορίτσια μέσα σε δεκάδες ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και αστυνομικούς;) πήγανε να ακούσουν τον Πρωθυπουργό και αν γινότανε η κόρη μου ήθελε αν μπορούσε να κάνει κάποια ερώτηση όπως κάνανε όλοι οι παρευρισκόμενοι. Βέβαια δεν απάντησε και ούτε καν έδωσε σημασία. Μόλις όμως είδανε τις μπλούζες που φορούσαν τα παιδιά τα απομακρύνανε βίαια με μπροστάρη αυτόν στην φωτογραφία ο οποίος τράβηξε βίαια και προπηλάκισε τα παιδιά διώχνοντας τα με πολύ άσχημο τρόπο και χρησιμοποιώντας σωματική και λεκτική βία πάνω τους» έγραψε ο κ. Πλακιάς, παραθέτοντας σχετικές φωτογραφίες.

«Θα ήθελα Κύριε Πρωθυπουργέ να πάρετε θέση άμεσα και να οδηγήσετε τα άτομα αυτά εκεί που πρέπει και είναι η θέση τους. Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για δημοκρατία και να λέτε ότι απεχθάνεστε την βία τον φασισμό και τους τραμπούκους και να έχετε στην φρουρά σας τους χειρότερους του είδους τους . Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές τις και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες τις προσωπικής φρουράς σας . ΥΓ Θα ήθελα όποιος γνωρίζει τα στοιχεία του (κύριου) στην φωτογραφία να με ενημερώσει η αν γίνεται να με φέρει σε επαφή μαζί του» πρόσθεσε.

Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι φώναζαν

Σε δηλώσεις του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως «ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι φώναζαν».

«Αν δείτε κιόλας και την ομιλία του, είπε: "αφήστε να μιλήσουν, αφήστε να πουν αυτό που έχουν να πουν". Ειδικά στην περίπτωση των Τεμπών, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών υπάρχει και αυξημένη ευαισθησία όλων. Δεν υπάρχουν άνθρωποι -πέραν των συγγενών, που δεν συγκρίνεται ο πόνος τους με κανέναν- που πόνεσαν περισσότερο ή λιγότερο από την κοινωνία. Όλοι πονέσαμε για τα Τέμπη. Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα. Από ένα σημείο και μετά, όμως, όταν γίνεται μια ομιλία, και υπάρχει κάποιος κόσμος που θέλει να ακούσει, είναι σημαντικό να σεβαστείς και αυτούς που έχουν έρθει να ακούσουν. Αλλά σε επίπεδο συγγενών και συγκεκριμένα για τον κ. Πλακιά, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει τον πόνο του και την οργή του, το μόνο που θέλει, όπως και όλοι οι υπόλοιποι συγγενείς, είναι Δικαιοσύνη. Εγώ, λοιπόν, σκύβω το κεφάλι, όλοι μας στην κυβέρνηση» πρόσθεσε.