Πειραιάς: Σε φορτίο με κατεψυγμένα καλαμαράκια εντοπίστηκαν τα 100 κιλά κοκαΐνης

Πειραιάς: Σε φορτίο με κατεψυγμένα καλαμαράκια εντοπίστηκαν τα 100 κιλά κοκαΐνης
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε 13 εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης εντόπισε και κατέσχεσε στο λιμάνι του Πειραιά, η Δίωξη Ναρκωτικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτίο βρισκόταν μέσα σε κοντέινερ που μετέφερε κατεψυγμένα καλαμαράκια.

Οι αρμόδιες Αρχές πραγματοποίησαν ελέγχους για τον εντοπισμό ναρκωτικών από τις 23 Μαΐου έως και τις 27 του ίδιο μήνα εντός του λιμανιού του Πειραιά σε 13 κοντέινερ, προερχόμενα από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο διυπηρεσιακής συνεργασίας με το Τμήμα Λαθρεμπορίου Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος και με τη συνδρομή Ξένων Αρχών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης με σκοπό τον εντοπισμό ναρκωτικών, κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 27 Μαΐου 2024 εντός του Λιμένα του Πειραιά, σε -13- εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με νόμιμο φορτίο κατεψυγμένα καλαμαράκια, προερχόμενο από το Περού με προορισμό την Κροατία, βρέθηκαν -100- συσκευασίες περιέχουσες -109- κιλά και -600- γραμμ. κοκαΐνη.