Χάκερ κατάφερε να «σπάσει» πορτοφόλι Bitcoin αξίας εκατομμυρίων, αφού ένας χρήστης ξέχασε τον κωδικό του για 11 χρόνια

Χάκερ κατάφερε να «σπάσει» πορτοφόλι Bitcoin αξίας εκατομμυρίων, αφού ένας χρήστης ξέχασε τον κωδικό του για 11 χρόνια
Σε μια εντυπωσιακή ιστορία από τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, ο γνωστός hardware hacker Joe Grand κατάφερε να σπάσει με επιτυχία έναν κωδικό πρόσβασης 11 ετών, ξεκλειδώνοντας ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων που περιείχε Bitcoin αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια ομάδα πανέξυπνων χάκερς ξεκλείδωσε τελικά ένα πορτοφόλι Bitcoin αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού ένας άνδρας είχε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής του για 11 ολόκληρα χρόνια.

Αρχικά, είναι γνωστό σε όλους μας το να ξεχνάει κάποιος τον κωδικό πρόσβασής του αποτελεί πάντα έναν «πονοκέφαλο», αλλά δε σηματοδοτεί και το τέλος του κόσμου. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει για τους κωδικούς Bitcoin wallet και ειδικά όταν οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί έχουν μέσα πολλά χρήματα...

Πρόσφατα, μια ομάδα χάκερς κατάφεραν να «σπάσουν» έναν κωδικό πρόσβασης για να ανακτήσουν τα τεράστια χρηματικά ποσά, αφού είχαν «κολλήσει» στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι για 11 χρόνια.

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Joe Grand, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Kingpin» στο διαδίκτυο, προσελήφθη για να παραβιάσει ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που περιείχε 43,6 BTC.

Το κρυπτονόμισμα μεγάλης αξίας προστατευόταν από έναν κωδικό πρόσβασης που δημιουργήθηκε από μια πλατφόρμα τυχαίων κωδικών πρόσβασης που ονομάζεται Roboform - αλλά ο κωδικός πρόσβασης είχε έκτοτε χαθεί.

Ο ανώνυμος ιδιοκτήτης ανησυχούσε ότι κάποιος θα παραβίαζε τον υπολογιστή του και θα αποκτούσε τον κωδικό πρόσβασης - αποκτώντας τελικά πρόσβαση στο κρυπτονόμισμά του και στα μεγάλα χρηματικά ποσά. «Εκείνη [την] εποχή, ήμουν πραγματικά παρανοϊκός με την ασφάλειά μου», δήλωσε.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης ζήτησε από τον Grand τη βοήθειά του, αφού έγινε γνωστός στην κοινότητα το 2022 επειδή βοήθησε έναν άλλο ιδιοκτήτη κρυπτονομισμάτων να ανακτήσει πρόσβαση σε κρυπτονόμισμα άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων που νόμιζε ότι είχε χάσει για πάντα.

Ο Grand λέει ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν προηγουμένως επικοινωνήσει μαζί του για να ζητήσουν βοήθεια για την ανάκτηση του... χαμένου θησαυρού. Ωστόσο, ο Grand αποφάσισε να απορρίψει πολλές από αυτές για διάφορους λόγους, αλλά αποφάσισε να βοηθήσει τον συγκεκριμένο ανώνυμο ιδιοκτήτη στην αναζήτησή του.

Τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχασε την πρόσβαση στον λογαριασμό, η αξία του Bitcoin βρισκόταν μεταξύ 3.000 και 4.000 δολαρίων.

Καθώς όμως η τιμή του Bitcoin είχε αυξηθεί κατά περισσότερο από 20.000 τοις εκατό, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να απευθυνθεί στον Grand.

Έτσι, ο Grand χρησιμοποίησε ένα εργαλείο που ανέπτυξε η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) για να αποσυναρμολογήσει τον κώδικα της πλατφόρμας κωδικών πρόσβασης και στο τέλος τα κατάφερε.