Μητσοτάκης: «Είμαι χαρούμενος ως Ολυμπιακός και ως Έλληνας, αναζητώ τον Μεντιλίμπαρ για να τον συγχαρώ» (vid)

Μητσοτάκης: «Είμαι χαρούμενος ως Ολυμπιακός και ως Έλληνας, αναζητώ τον Μεντιλίμπαρ για να τον συγχαρώ» (vid)
Ανέφερε πως είναι περήφανος και ως Έλληνας πρωθυπουργός για την άρτια διεξαγωγή του τελικού του Conference League, ενώ είπε πως τηλεφώνησε στον Αταμάν και τον συνεχάρη για τον Παναθηναϊκό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και μεταξύ άλλων μίλησε για τις Ευρωεκλογές, την ακρίβεια και τα ενοίκια.

Ωστόσο, από την συζήτηση δεν έλειψε και ο σχολιασμός για τις επιτυχίες των ελληνικών ομάδων, δηλαδή την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό αλλά και του Conference League από τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ανέφερε πως επικοινώνησε με τον coach Αταμάν για να τον συγχαρεί για τον Παναθηναϊκό.

«Θέλουμε περισσότερες επαφές μεταξύ των λαών μας. Πήρα τηλέφωνο και τον coach Αταμάν να τον συγχαρώ για την επιτυχία του Παναθηναϊκού. Όλες αυτές είναι κινήσεις που δείχνουν ότι οι λαοί μας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν», ανέφερε.

Έτσι, οι δημοσιογράφοι στην συνέχεια του ζήτησαν να σχολιάσει τη νίκη του Ολυμπιακού και αν τηλεφώνησε και στον προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως χάρηκε πολύ και σαν φίλαθλος του Ολυμπιακού αλλά και σαν Έλληνας, τονίζοντας πως ψάχνει και τον Μεντιλίμπαρ για να τον συγχαρεί.

«Τον αναζητώ αλλά δεν τον έχω βρει ακόμα. Είδα και τον τελικό του μπάσκετ και τον τελικό του ποδοσφαίρου. Το γκολ το είδα πολλές φορές, κυρίως γιατί μας κοψοχόλιασε λίγο να σιγουρευτούμε ότι δεν ήταν off side. Είδα και τα δυο ματς και με Παναθηναϊκούς και με Ολυμπιακούς φίλους. Πρέπει να σας πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος, ειδικά για τον Ολυμπιακό ως Ολυμπιακός, αλλά είμαι χαρούμενος ως Έλληνας για τις επιτυχίες και των δυο ομάδων», τόνισε.

«Είμαι χαρούμενος ως Έλληνας πρωθυπουργός για το γεγονός ότι διοργανώσαμε άρτια τον τελικό. Διότι στο Βερολίνο οι Γερμανοί δεν τα κατάφεραν τόσο καλά. Έτσι δεν είναι; Εμείς καταφέραμε με πολύ περισσότερο κόσμο, διότι άλλος κόσμος πάει σε ένα ματς ποδοσφαίρου και άλλος σε ένα ματς μπάσκετ να διοργανώσουμε άρτια τον τελικό με απόλυτη ασφάλεια, να το χαρούν οι φίλαθλοι και να μετατραπεί σε μια μεγάλη γιορτή. Μιλάμε για την Ευρώπη. Αυτή είναι η Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Παράλληλα μίλησε και για τον τελικό Κυπέλλου χωρίς κόσμο αναφέροντας πως δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης αλλά της ΕΠΟ και πως ο ίδιος έχει σκεφτεί μια πρόταση προς την αρμόδια διοργανώτρια αρχή η οποία είναι ο τελικός να γίνεται κάθε χρόνο με κόσμο στο ΟΑΚΑ και πως πιστεύει ότι το 2025 έτσι θα γίνει.