Έρχεται μίνι καύσωνας με αφρικανική σκόνη: Οι περιοχές που «φλερτάρουν» την Τρίτη με 40αρια

Επιμέλεια: Newsroom
Έρχεται μίνι καύσωνας με αφρικανική σκόνη: Οι περιοχές που «φλερτάρουν» την Τρίτη με 40αρια
Η πρώτη θερμική εισβολή του καλοκαιριού έρχεται, με τον υδράργυρο να φλερτάρει με τους 40 βαθμούς σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Προ των πυλών είναι ο μίνι καύσωνας που έρχεται τις επόμενες ημέρες.

Οι θερμοκρασίες ήδη από σήμερα (2/6) είναι αρκετά υψηλές με τους περισσότερους να αναζητούν μια ανάσα δροσιάς στις παραλίες.

Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο με κάποιες περιοχές να «φλερτάρουν» με τους 40 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία και τα Δωδεκάνησα θα «φλερτάρουν» την Τρίτη (4/6) με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40).

Η ανάρτησή του:

«Από το Σάββατο η χώρα θα επηρεαστεί από αφρικανική ζέστη η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη 4/6 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6/6.
Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.
Οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40) είναι : Λάρισα,Τρίκαλα,Καρδίτσα,Φθιώτιδα,Βοιωτία,Δωδεκάνησα.
Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει:
Σάββατο :31
Κυριακή : 33
Δευτέρα : 36
Τρίτη :37-38
Καλά μπάνια!
»

Δευτέρα 03-06-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο νότιοι τοπικά έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Τρίτη 04-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία στα δυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 05-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια. Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Πέμπτη 06-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.