O Μητσοτάκης απάντησε γιατί δεν είδε από κοντά το Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: «Έχουμε και τα γούρια μας» (vid)

O Μητσοτάκης απάντησε γιατί δεν είδε από κοντά το Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: «Έχουμε και τα γούρια μας» (vid)
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιτυχία των ελληνικών ομάδων και εξήγησε γιατί δεν πήγε στο γήπεδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Alpha «Happy Day» και μίλησε για τις Ευρωεκλογές, για την αντιπολίτευση, για το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», ενώ δέχθηκε και ερωτήσεις για την οικογένειά του, την σύζυγό του και το ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός απάντησε γιατί δεν πήγε στο γήπεδο ώστε να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα, αφού εκτός των άλλων, είναι γνωστό πως είναι φίλαθλος των «ερυθρολεύκων».

«Επέλεξα να κάτσω να τον δω στην τηλεόρασή μου. Δεν πήγα σε κανένα ματς, μερικές φορές έχουμε και τα γούρια μας. Έτσι δεν είναι; Κι εμείς έχουμε τα γούρια μας, οπότε, επέλεξα να κάνω αυτό που έκανα και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, να μην αλλάξω τις συνήθειές μου. Το ίδιο έκανα και στον τελικό του μπάσκετ. Είναι μεγάλη επιτυχία να έχουμε δυο ελληνικές ομάδες στην κορυφή στα δυο δημοφιλέστερα σπορ. Ο Ολυμπιακός σ΄ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ο Παναθηναϊκός κάτοχος της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ», είπε αρχικά.

«Χαίρομαι προφανώς ως φίλαθλος, χαίρομαι και ως πρωθυπουργός, διότι αφενός καταφέραμε και διοργανώσαμε έναν τελικό στην Αθήνα και δεν άνοιξε ρουθούνι. Οι φίλαθλοι που πήγαν είδαν άψογη οργάνωση. Πήγαν εύκολα, έφυγαν εύκολα. Πανηγύρισαν. Νομίζω μέχρι και οι ηττημένοι ήρθαν και έφυγαν χωρίς χωρίς παρατράγουδα. Θέλω να θυμίζω ότι τον Δεκέμβριο πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις για το ποδόσφαιρο, κλείσαμε τα γήπεδα. Και είπαμε "ως εδώ" μετά την δολοφονία του αστυνομικού, του Γιώργου του Λυγγερίδη και τα γήπεδα άνοιξαν ξανά, με άλλες συνθήκες, με κάμερες, σε πολύ καλύτερο κλίμα. Είχαμε ανταγωνιστικά play off, το πρωτάθλημα κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική, πάλι δεν άνοιξε ρουθούνι. Αυτό είναι Ευρώπη ε; Γιατί λέμε να γίνουμε Ευρώπη και τι σημαίνει τελικά να γίνουμε Ευρώπη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.