Καρυστιανού:«Αρκετά με την ατιμωρησία υπουργών και τη διαφθορά που σκοτώνει»

Ρεπορτάζ: Newsroom
Καρυστιανού:«Αρκετά με την ατιμωρησία υπουργών και τη διαφθορά που σκοτώνει»
Η Μαρία Καρυστιανού τοποθετήθηκε σε εκδήλωση για τον νόμο περί ευθύνης των υπουργών.

Με ένα θερμό χειροκρότημα άρχισε την ομιλία της για την τραγωδία στα Τέμπη η Μαρία Καρυστιανού, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιείται σε αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η συνέντευξη τύπου διοργανώνεται από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, με βασικό θέμα το αίτημα για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας μετά τις υπογραφές 1,5 εκατομμυρίων πολιτών.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων της τραγωδίας των Τεμπών μίλησε στην εκδήλωση και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών, αρκετά με τη διαφθορά, η διαφθορά σκοτώνει».

Η Μαρία Καρυστιανού τόνισε, επίσης: «Ο λόγος αυτής της συνάντησης είναι η έκφραση μίας δημοκρατικής κίνησης με ύψιστη σημασία για την πραγματική λειτουργία ενός κράτους δικαίου. Ένα τραγικό γεγονός ανάγκασε εμάς τους πολίτες να αναζητήσουμε και να απαιτήσουμε την εφαρμογή του νόμου. Ένα δίκαιο αίτημα που υποστηρίζεται από τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια Ελλήνων και απαιτεί την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης των υπουργών και την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος».

«Θα έπρεπε αυτή η μεγάλη εξουσία και ευθύνη να ελέγχεται, να επιθεωρείται και να καταδικάζεται αυστηρότερα από όλους τους απλούς πολίτες αυτής της χώρα. Αντ' αυτού, καταπατώνται οι διατάξεις του κράτους από την ίδια την πολιτική ηγεσία, από αυτούς που θα έπρεπε να δίνουν παράδειγμα» συνέχισε η Μαρία Καρυστιανού.

«Βλέπουμε πως η Βουλή, παρά τον μεγάλο αριθμό των βουλευτών, δεν καταφέρνει να φανεί αρωγός σε θέματα πάταξης της διαφθοράς. Έτσι, αναγκαζόμαστε εμείς οι πολίτες να καταθέσουμε σήμερα αίτημα αναθεώρησης και άρσης ασυλίας των πολιτικών με απαίτηση να υλοποιηθεί άμεσα» πρόσθεσε η κα Καρυστιανού.

«Και επειδή τα ερωτήματα αυτά καίνε την ψυχή μου, θα κάνω υπομονή και θα περιμένω να βρείτε χρόνο και να απαντήσετε εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο νόμος, τιμώντας το αξίωμά σας» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.