Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχω κάνει ψυχοθεραπεία» (vid)

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχω κάνει ψυχοθεραπεία» (vid)
Ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξης αποκάλυψε πως έχει κάνει ψυχοθεραπεία.

O Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τις Ευρωεκλογές 2024, μίλησε σε μια πιο χαλαρή συνέντευξη, στον Γιάννη Καρακατσάνη, τόσο για την πολιτική όσο και για τον ίδιο και ανέφερε πως έχει κάνει ψυχοθεραπεία.

Ο Γιάννης Καρακατσάνης στην εισαγωγή της συνέντευξης αναφέρει: «Πριν από λίγες ημέρες μου προτάθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού να κάνω μια συνέντευξη μαζί του. Για λόγους που εξηγώ και μέσα στην συνέντευξη, θεώρησα τιμητική αυτή την πρόσκληση και είπα ναι. Μοναδική προϋπόθεση ήταν να συζητήσουμε λίγο για τις Ευρωεκλογές και μετά ό,τι θέλω».

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως έχει κάνει ψυχοθεραπεία και πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να ντρέπονται να πουν πως ζήτησαν βοήθεια ειδικού.

«Στην πολιτική μπορεί να είμαστε αντίπαλοι αλλά δεν είμαστε εχθροί. Αυτό το δεύτερο στην εποχή του διαδικτύου και των ανώνυμων σχολίων, σ' ένα βαθμό δεν ισχύει πια. Έχουμε δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει μια παράλληλη δημόσια σφαίρα με ύβρεις, και fake news. Και δυστυχώς η ίδια η τεχνολογία και οι αλγόριθμοι οι οποίοι προωθούν περιεχόμενο, τείνουν να δημιουργούν ουσιαστικά αυτό το να μας φέρνουν σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν το ίδιο το οποίο πιστεύουμε εμείς και να προωθούν συχνά περιεχόμενο που είναι επιθετικό γιατί αυτό μερικές φορές -να το πω απλά, λαϊκά- πουλάει περισσότερο. Αυτό είναι μια πραγματική απειλή για τη δημοκρατία μας. Δυστυχώς πολλές φορές και οι πολιτικοί δεν πάνε πίσω, διότι αναπαράγουν αυτή την τοξικότητα, μερικές φορές και οι ίδιοι προωθούν fake news οπότε αυτός ο πολιτικός διάλογος αναπαράγεται από τους ίδιους τους πολιτικούς και δεν παραμένει μόνο στο διαδίκτυο, το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται. Δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα, σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα, ότι σε λίγο δεν θα ξέρουμε τι είναι αλήθεια και τι δεν είναι», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχουν εφαρμογές που δεν τις έχω καν στο τηλέφωνό μου. Τα πολύ αρνητικά σχόλια σε επηρεάζουν, αν και είμαι ανοιχτός στην κριτική», σημείωσε σε άλλο σημείο.

«Έχω κάνει ψυχοθεραπεία»

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερώτημα αν έχει κάνει ψυχοθεραπεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Έχω κάνει ψυχοθεραπεία, ναι. Και θεωρώ, ότι όποιος έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στην ζωή του, δεν θα πρέπει να ντρέπεται να λέει ότι κατά καιρούς μπορεί να αναζητήσει την βοήθεια κάποιου ειδικού. Αν για κάτι χαίρομαι, είναι ότι τα νέα παιδιά αντιμετωπίζουν την ανάγκη να ζητήσουν συμβουλές και την ψυχική τους υγεία με πολύ μεγαλύτερο θάρρος από την προηγούμενη γενιά. Δεν είναι πια ταμπού να πεις "έχω θέμα και πρέπει να ζητήσω μια βοήθεια". Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι έχουμε θέματα ψυχικής υγείας ειδικά στους εφήβους μας και στα νέα παιδιά και ότι τα νέα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν ακομπλεξάριστα την ιδέα ότι έχουν ένα θέμα και θα πάνε να μιλήσουν σ' έναν ειδικό. Είναι σημαντική υπόθεση. Η δική μας δουλειά είναι να παρέχουμε το πλαίσιο της υποστήριξης -και δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε- είτε μιλάμε για έναν ψυχολόγο σ' ένα σχολείο, είτε μιλάμε για ειδικούς ψυχικής υγείας ώστε να μπορούν να ξέρουν τα παιδιά, ότι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια».