Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα μετά τις ζημιές από την ανατροπή βυτιοφόρου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα μετά τις ζημιές από την ανατροπή βυτιοφόρου (vid)
Γκρεμίζεται η γέφυρα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου κάτω από την οποία σημειώθηκε η έκρηξη στο βυτιοφόρο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου που μετέφερε βενζίνη στον ύψος του 75ου χλμ. στο ρεύμα προς Κόρινθο στον Ισθμό.

Λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που προκλήθηκε, έγιναν αλλεπάλληλες εκρήξεις, και ήταν δύσκολη η προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο. Το θερμικό φορτίο ήταν τόσο υψηλό που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην γέφυρα.

Παρόλα αυτά η Πυροσβεστική κατάφερε και έσβησε την φωτιά, ενώ σχηματίστηκε ουρά τουλάχιστον 3-4 χλμ. από διερχόμενα αυτοκίνητα. Ο οδηγός του βυτιοφόρου τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δεν σημειώθηκαν περαιτέρω τραυματισμοί στο συμβάν.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (8/6) συνεργεία έχουν σπεύσει στο σημείο και κάνουν εργασίες κατεδάφισης, έχουν υποχωρήσει τα πρανή αλλά και βασικές δομές της γέφυρας. Η εν λόγω γέφυρα είναι σημείο της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Σύμφωνα μες πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα έχει ανοίξει ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο γίνεται μέσω των κόμβων Λουτρακίου – Επιδαύρου.