Συγκλονιστική περιγραφή του δημάρχου Σύμης για τον νεκρό παρουσιαστή: «Είπα στον κάμεραμαν "δεν τραβάς, μήπως δούμε κάτι που δεν βλέπουμε με τα μάτια"» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Συγκλονιστική περιγραφή του δημάρχου Σύμης για τον νεκρό παρουσιαστή: «Είπα στον κάμεραμαν "δεν τραβάς, μήπως δούμε κάτι που δεν βλέπουμε με τα μάτια"» (vid)
Ο δήμαρχος Σύμης περιέγραψε πώς κατάφερε μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο να εντοπίσουν τον νεκρό Βρετανό παορυσιαστή του BBC.

Νεκρός βρέθηκε ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC, Μάικ Μόσλεϊ στη θαλάσσια περιοχή Αγία Μαρίνα της Σύμης, κοντά σε σπήλαιο, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 67χρονος βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία, πάνω σε βράχια. Το πτώμα διέκρινε συνεργείο της ΕΡΤ που βρισκόταν σε πλωτό σκάφος μαζί με τον δήμαρχο της Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπακαλοδούκας, «ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο άτυχος παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε -άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σύμης περιέγραψε πώς κατάφεραν να εντοπίσουν το πτώμα του άτυχου παρουσιαστή, τον οποίο δεν μπορούσαν να διακρίνουν με τα μάτια τους. «Πήγαμε κοντά στη σπηλιά και λέω στον κάμεραμαν ''ρε φίλε δεν τραβάς με την κάμερα;'', μήπως μέσα από την κάμερα δούμε κάτι που δεν φαινόταν με τα μάτια. Όπως πηγαίναμε με την βάρκα στα ρηχά, βλέπαμε κάποια αντικείμενα και τα τραβούσε με την κάμερα.

Τραβήξαμε τρία αντικείμενα αλλά δεν μπορούσαμε να αναλύσουμε την εικόνα μέσα στη βάρκα, αλλά όταν βγήκαμε στη στεριά, αναλύσαμε την εικόνα και τραβήξαμε με το κινητό την εικόνα από την κάμερα. Αναλύσαμε περισσότερο την εικόνα και διαπιστώσαμε ότι είναι ο άνθρωπος...».