Ο Νίκος Παππάς εκλέχτηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ: Πόσες ψήφους πήρε (vid)

Ο Νίκος Παππάς εκλέχτηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ: Πόσες ψήφους πήρε (vid)
O Νίκος Παππάς ήρθε τρίτος σε σταυρούς στον ΣΥΡΙΖΑ και μπαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς, εκλέχτηκε για το Ευρωκοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκέντρωσε 125.893 σταυρούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην μπασκετμπολίστας ήταν δέκατος συνολικά σε ψήφους σε σχέση με όλους τους υποψήφιους των κομμάτων.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος και με διαφορά σε σταυρούς για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κώστας Αρβανίτης (152.101) ενώ ακολουθεί ο Νίκος Φαραντούρης (134.563). Η τετράδα των εδρών συμπληρώνεται με τον Νίκο Παππά (125.893) και την Έλενα Κουντούρα (112.964).

ΣΥΡΙΖΑ σταυροί

Ο Νίκος Παππάς στης δημοτικές εκλογές του 2023 είχε αναφερθεί στις σκέψεις του να θέσει υποψηφιότητα για την δημαρχία της Αθήνας, με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να τον στηρίζει.

Τελικά, δεν ήταν υποψήφιος, απορρίφθηκε η υποψηφιότητά του με 25 ψήφους κατά, 14 υπέρ και 1 στις 3 Αυγούστου 2023.

Έτσι, έθεσε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του 2024 με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη.

«Θέλω να παλέψω για μια Ελλάδα, μία Ευρώπη της αλληλεγγύης ρε γ@@@το»

Όταν είχε παρουσιαστεί ως υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε πει: «Είμαι πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, μιας και είναι ο Αλέξης εδώ θα πω τον Παναθηναϊκό που έπαιξα 10 χρόνια. Εκπλήρωσα τα όνειρά μου στον αθλητισμό και μπαίνω στον στίβο της πολιτικής».

«Θέλω να παλέψω για μια Ελλάδα, μία Ευρώπη της αλληλεγγύης ρε γ@@@το», ανέφερε ο μπασκετμπολίστας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να με κάνει δήμαρχο της Αθήνας. Στη συνέχεια είμαι στον Στέφανο έναν άνθρωπο που θέλει να τα αλλάξει όλα. Πιστεύω σε αυτόν», συνέχισε.

«Θα δώσω τον αγώνα τον ιδεών μου με αξιοπρέπεια», κατέληξε ο Νίκος Παππάς.