Σε πορτοκαλί συναγερμό η χώρα για τον καύσωνα: Θα μείνει στην ιστορία η εβδομάδα που ξεκινά

Επιμέλεια: Newsroom
Σε πορτοκαλί συναγερμό η χώρα για τον καύσωνα: Θα μείνει στην ιστορία η εβδομάδα που ξεκινά
Σε συνθήκες ακραίου καύσωνα θα περάσει η Ελλάδα τις επόμενες ώρες, με τις θερμοκρασίες σε συγκεκριμένες περιοχές να ξεπερνούν τους 42 βαθμούς!

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για τον καύσωνα που βρίσκεται ενόψει και θα επηρεάσει την χώρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, έως και 42 βαθμούς, τις επόμενες ημέρες.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Είναι ενδεικτικό πως ο χάρτης με τις θερμοκρασίες δείχνει υψηλές θερμοκρασίες και οδεύοντας προς τα μέσα της άλλης βδομάδας αποκτά ολοένα και πιο κόκκινο χρώμα.

«Την Τρίτη η ζέστη θα είναι έντονη σε όλη τη χώρα με τα πρώτα 40ρια στα ανατολικά ηπειρωτικά», ανέφερε η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου.

Από την Τρίτη και μετά η Αττική θα βλέπει το θερμόμετρο μόνο να ανεβαίνει. Σχηματάρι, Γέρακας, Μαραθώνας και Νέα Μάκρη ίσως φτάσουν και τους 43 βαθμούς, ενώ η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας θα μοιάζει μάλλον απαγορευτική.

Τους 40 βαθμούς ίσως αγγίξει και η συμπρωτεύουσα, ωστόσο κατηφορίζοντας προς τη Λάρισα οι θερμοκρασίες ολοένα και ανεβαίνουν και σε συνδυασμό με τους ήπιους ανέμους που θα πνέουν θα κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η Θεσσαλία, η Βοιωτία, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στην Αργολίδα, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κρήτη αλλά και σε νησιά του Αιγαίου θα φτάσει στο κόκκινο.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν κορύφωση την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με το Άργος (42°C), τη Χαλκίδα (43°C), τη Ρόδο (43°C) και το Αρκαλοχώρι (43°C) στην Κρήτη να αναμένεται να ζήσουν έναν παρατεταμένο καύσωνα άνω των 42 βαθμών Κελσίου.

Το κύμα καύσωνα αναμένεται να υποχωρήσει από τις 15 Ιουνίου και μετά.