Σαστισμένοι στην Κύπρο με το φαινόμενο «Φειδίας»: Πώς ένας youtuber κατάφερε να βγει Ευρωβουλευτής με 20% (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σαστισμένοι στην Κύπρο με το φαινόμενο «Φειδίας»: Πώς ένας youtuber κατάφερε να βγει Ευρωβουλευτής με 20% (vid)
Με 2.620.000 subscribers στο Youtube, ο Φειδίας Παναγιώτου αποφάσισε να κατέβει μόνος του στις Ευρωεκλογές στην Κύπρο κι έκανε την απόλυτη έκπληξη μιας και έγινε 3η δύναμη με 20%.

Πολλές εκπλήξεις είχαν οι ευρωεκλογές 2024 και μία εξ αυτών ήταν και η εκλογή του ΥouΤuber Φειδία Παναγιώτου από την Κύπρο. Ο Φειδίας, γιος παπά, χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κάνει καριέρα στο Tik Tok και το Youtube και τώρα βάζει «πλώρη» για Βρυξέλες.

O ίδιος σε συγκέντρωση που έκανε σε κεντρική πλατεία της Λευκωσίας, δήλωσε πως το ποσοστό του 20% που έλαβε, δεν μπορεί να το πιστέψει. Ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και ανέφερε ότι ελπίζει η εκλογή του να αποτελέσει αφορμή για να αλλάξουν τα πράγματα.

@fidiaspanayiotou

♬ πρωτότυπος ήχος - Fidias Panayiotou

Τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να πιστέψουν τη χθεσινή εκλογική έκπληξη και καταγράφουν τον Φειδία ως ένα «φαινόμενο» για την πολιτική σκηνή της χώρας.

 

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου κάνει λόγο για πολιτικό σεισμό από την εκλογική αναμέτρηση. Η Καθημερινή της Κύπρου φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «η Κύπρος το κατώφλι της αντιπολιτικής», και αναφέρεται στους νικητές και τους ηττημένους της πιο παράδοξης, όπως τη χαρακτηρίζει, εκλογικής μάχης στην Ιστορία της Κύπρου.

Ο Πολίτης στο βασικό κείμενό του έχει τον τίτλο «Tik – Tok: ο χρόνος τελειώνει για το πολιτικό σύστημα, μπορεί να κατηγορηθεί ο Φειδίας ως απολιτίκ»;

Ενώ το sigmalive σημειώνει: «O Φειδίας έπιασε πιο πολλές ψήφους από όσους οι υποψήφιοι στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κύπρου».


«Θα προσπαθήσω να δημιουργήσω ένα καινούργιο κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο»

Ο Φειδίας μίλησε στο LiveNews και τον Νίκο Ευαγγελάτο και σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος στο αξίωμα που του έδωσε ο κυπριακός λαός. Ωστόσο αίσθηση προκαλεί η δήλωση του ότι πλέον δεν παίζουν ρόλο οι γνώσεις, αλλά το τηλέφωνο που έχει μέσα... όλες τις γνώσεις. «Ο κόσμος αλλάζε! Ο κόσμος κατάλαβε ότι το να είσαι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και νέος είναι πιο σημαντικό από τη θέση που έχει κάποιος άλλος για να κάνει ένα έργο στην κοινωνία... Ίσως και το να είσαι αληθινός μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη ψηφοφορία».