Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες στο «Ελ. Βενιζέλος»: Εγκλωβίστηκαν με καύσωνα σε αεροπλάνο που έβγαζε καπνούς, «Θα πεθάνουμε» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες στο «Ελ. Βενιζέλος»: Εγκλωβίστηκαν με καύσωνα σε αεροπλάνο που έβγαζε καπνούς, «Θα πεθάνουμε» (vid)
Για ώρες έμειναν εγκλωβισμένοι επιβάτες μέσα σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και μάλιστα χωρίς κλιματιστικό.

Απίστευτη ταλαιπωρία που θα την θυμούνται για όλη τους της ζωή, βίωσαν οι επιβάτες πτήσης της Qatar Airways το μεσημέρι της Δευτέρας (10/6), καθώς έμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Το αεροπλάνο ετοιμαζόταν για απογείωση από την Αθήνα με προορισμό το Κατάρ, όταν ξαφνικά άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από το πίσω μέρος του. Εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο επικρατούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες λόγω του κύματος καύσωνα.

@louiseinzk smoke came bellowing out from the aircraft..... #qatar #athensairport #smoke #fire ♬ original sound - Louise Inzk

Ο πιλότος προσπάθησε να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα αλλά κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο. Οι επιβάτες άρχισαν να δυσφορούν διότι το κλιματιστικό δεν λειτουργούσε. «Θα πεθάνουμε, αφήστε μας να κατέβουμε», φώναζαν οι επιβάτες φανερά εκνευρισμένοι από την ταλαιπωρία.

Στα social media ανέβηκαν βίντεο μέσα από το αεροπλάνο, όπου οι επιβάτες προσπαθούν να κάνουν αέρα με ότι μέσα διαθέτουν.

@louiseinzk #fire #qatar #somethingwrong #badflight #athens #flightcancelled #chaos ♬ original sound - Louise Inzk

Στο αεροπλάνο επέβαινε η εργαζόμενη στο κανάλι 7News της Αυστραλίας, Τζόντι Γκρόκοκ, η οποία περιέγραψε: «Ξεκίνησαν το αεροπλάνο που σταμάτησε αμέσως. Τότε έβαλαν ξανά μπροστά τον κινητήρα, αλλά και πάλι σταμάτησε αμέσως. Στο τέλος έχασα τον λογαριασμό πόσες φορές συνέβη αυτό μέσα σε δύο ώρες. Μετά από δύο ώρες ο πιλότος μας είπε ότι υπήρχε ένα τεχνικό ζήτημα».

Και συμπλήρωσε: «Στάζαμε από τη ζέστη. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να ιδρώνουμε και οι άνθρωποι είχαν εκνευριστεί και έκαναν παράπονα. Κάποιος έλεγε “θα πεθάνουμε, αφήστε μας να κατέβουμε”. Ζήτησα νερό και μου είπαν ότι δεν είχαν».

@louiseinzk #qatarairways #athensairport #fire #chaos #flightcancelled #noservice ♬ original sound - Louise Inzk