Μια ταινία ωδή στην ανθρώπινη ψυχολογία (vid)
Το Inside Out 2 είναι γεμάτο με σκληρές αλήθειες για την πολύπλοκη υπόθεση του να είσαι άνθρωπος και διαθέτει μία από τις καλύτερες ατάκες της χρονιάς. Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Turning Red» της Pixar, μιας ιστορίας ενηλικίωσης για ένα 13χρονο κορίτσι που περιηγείται στην εφηβεία, το στούντιο παρουσιάζει άλλη μια ταινία με παρόμοιο θέμα.
Μετά την πρώτη ταινία το 2015, η συνέχεια επανέρχεται στη Ράιλι Άντερσον, με τις ενέργειές της να κατευθύνονται από πέντε ανθρωπόμορφα συναισθήματα σε μια κονσόλα ελέγχου στο μυαλό της. Επικεφαλής της ομάδας είναι η ζωηρή Χαρά, η οποία συνοδεύεται από τη Θλίψη, τον Θυμό, τον Φόβο και την Αηδία. Η διαχείριση της Ράιλι γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ειδικά όταν οι καλύτερες φίλες της αποκαλύπτουν ότι δεν θα φοιτήσουν στο ίδιο λύκειο, προκαλώντας μια συναισθηματική αναταραχή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της σε μια κατασκήνωση προπόνησης χόκεϊ επί πάγου.
Η ταινία είναι βαθιά συγκινητική, καθώς ο κόσμος της Ράιλι αναστατώνεται για άλλη μια φορά, απηχώντας τη μετακόμιση της οικογένειας από τη Μινεσότα στο Σαν Φρανσίσκο στην πρώτη ταινία. Οι εφηβικές ορμόνες της Ράιλι εισάγουν επίσης τέσσερα νέα συναισθήματα: την Ανησυχία, την Αμηχανία, τη Ζήλια, την Ανία
Η αρχική ταινία απεικόνιζε έναν κόσμο με μόνο πέντε συναισθήματα, αλλά οι σεναριογράφοι, Meg LeFauve και Dave Holstein, έχουν επεκτείνει αυτόν τον κανόνα. Επιπλέον, η συνέχεια εστιάζει στα αρνητικά συναισθήματα, προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με την απουσία θετικών, όπως η Ευγνωμοσύνη, η Περηφάνια ή η Αγάπη.
Παρά αυτές τις ενστάσεις, τα νέα συναισθήματα αναζωογονούν την ιστορία. Ο επακόλουθος αγώνας εξουσίας εμπλουτίζει την πλοκή, καθιστώντας την πιο δυναμική και λιγότερο συγκεχυμένη από τον προκάτοχό της.