Ένα μουσείο αφιερωμένο στο τυρί μόλις άνοιξε στο Παρίσι

Ένα μουσείο αφιερωμένο στο τυρί μόλις άνοιξε στο Παρίσι
Στόχος του Musée du Fromage είναι να προσφέρει ένα μικρό παράθυρο στην καρδιά του Παρισιού για την αγροτική πλευρά της Γαλλίας.

Ο χρόνος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μετράει αντίστροφα. Αναμφίβολα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη γαλλική πρωτεύουσα το τελευταίο διάσημα, η οποία εδώ που τα λέμε δε σταματά να μας εκπλήσσει. Έτσι, το τελευταίο - κάπως περίεργο - νέο από την πόλη του φωτός είναι πως πλέον έχει το δικό της μουσείο τυριού.

Ναι, πολύ καλά διάβασες. Εκτός από το Λούβρο και δεκάδες άλλα μουσεία, πλέον εκεί μπορείς να βρεις ένα αφιερωμένο στο τυρί. Ο τυροκόμος Pierre Brisson, ο οποίος μετακόμισε στο Παρίσι πριν από 15 χρόνια και διευθύνει επίσης μια σχολή τυροκομίας, αποφάσισε να ανοίξει στις 14 Ιουνίου το Musée du Fromage για να παρουσιάσει τις παραδοσιακές διαδικασίες τυροκομίας.

Οι επισκέπτες πλέον μπορούν να μάθουν για το "πάθος και την έκπληξη” του τυριού και να ενημερωθούν για την ιστορία της αγροτικής ζωής της Γαλλίας. Στην κεντρική έκθεση του μουσείου υπάρχουν επιδείξεις τυροκομίας, όπου μπορείτε να λάβετε μέρος σε εργαστήρια και, το σημαντικότερο, να δοκιμάσετε το τελικό προϊόν.

«Συνειδητοποίησα ότι στο Παρίσι είχαν ήδη οργανωθεί πολλά πράγματα για την προώθηση του κρασιού. Η κουλτούρα του κρασιού είναι ανεπτυγμένη στη Γαλλία», δήλωσε ο Frisson στο euronews, «Το τυρί είναι επίσης ένα μεγάλο πράγμα, αλλά δεν υπήρχαν μέρη όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μάθουν βαθύτερα για τις διαδικασίες παρασκευής του τυριού».

Παράλληλα, ο Frisson πιστεύει ότι η αύξηση του κόστους ζωής και η απογοήτευση των νέων απέναντι στη σύγχρονη εργασιακή ρουτίνα μπορεί να τους ενθαρρύνει να επιστρέψουν στην ύπαιθρο.

«Συνεργαζόμαστε με παραδοσιακούς αγρότες, οπότε θέλουμε οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι ταξιδεύουν όταν δοκιμάζουν το τυρί. Ανοίγουμε ένα μικρό παράθυρο στην καρδιά του Παρισιού στην αγροτική πλευρά της Γαλλίας», δήλωσε ο Frisson.