Σάλος με τη μεταφορά του Λύτρα στα δικαστήρια με... αόρατες χειροπέδες: «Δεν υπήρχε κανένας λόγος να κρύψει τα χέρια του» λέει η ΕΛ.ΑΣ

Newsroom
Σάλος με τη μεταφορά του Λύτρα στα δικαστήρια με... αόρατες χειροπέδες: «Δεν υπήρχε κανένας λόγος να κρύψει τα χέρια του» λέει η ΕΛ.ΑΣ
Προβληματισμό έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο μετήχθη χθες (17/06) στα δικαστήρια ο ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Απόστολος Λύτρας προσποιήθηκε κατά τη μεταγωγή του ότι φορούσε χειροπέδες, σκεπάζοντας τα χέρια του με το σακάκι του. Ωστόσο, όταν πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων, αφήνει κάτω τα χέρια του και φαίνεται ξεκάθαρα ότι χειροπέδες δεν υπάρχουν, γεγονός που «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός.

«Υπάρχει πρωτόκολλο για όσους κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Είναι απαραίτητη στο πρωτόκολλο η χειροπέδηση μέχρι που θα παραδοθούν τα άτομα στις ανακριτικές ή δικαστικές αρχές. Έπεισε όλο τον κόσμο ότι από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι τον ανακριτή φορούσε χειροπέδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι η ελληνική αστυνομία καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με τέτοια περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικά για τις χειροπέδες που δεν υπήρχαν στα χέρια του Απόστολου Λύτρα κατά την μεταφορά στον ανακριτή και στον εισαγγελέα δήλωσε η κα Δημογλίδου: «Το πώς γίνεται η μεταγωγή ενός κρατουμένου υπάρχουν εσωτερικοί κανονισμοί στην ελληνική αστυνομία οι οποίοι τηρούνται από τους ανθρώπους που κάνουν την μεταγωγή για την δική τους την ασφάλεια. Εδώ, ο άνθρωπος αυτός έφυγε από τμήμα με χειροπέδες κανονικά και πριν μπουν μέσα στο κτίριο αφαιρέθηκαν οι χειροπέδες».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ σχολιάζοντας το αποκλειστικό βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του Απόστολου Λύτρα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Live News και σε αυτό φαίνεται ο ποινικολόγος να μην φοράει χειροπέδες ανέφερε ότι ήταν σε φάση προσαγωγής για την προανάκρισή του και «νομίζω δεν θα ήταν καλή εικόνα και για το παιδί του να δει έναν άνθρωπο να μεταφέρεται με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα».