Μυστήριο οι εξαφανίσεις τουριστών στην Ελλάδα: Πέντε νεκροί, τρεις αγνοούμενοι και ανησυχία στα ξένα Μέσα (vid)

Μυστήριο οι εξαφανίσεις τουριστών στην Ελλάδα: Πέντε νεκροί, τρεις αγνοούμενοι και ανησυχία στα ξένα Μέσα (vid)
Οι εξαφανίσεις αλλά και οι θάνατοι τουριστών τον Ιούνιο του 2024 στα ελληνικά νησιά έχουν γίνει θέμα σε μεγάλα βρετανικά δίκτυα και προκαλούν ερωτήματα αλλά και ανησυχία.

Θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ έχουν γίνει οι εξαφανίσεις και οι θάνατοι τουριστών σε νησιά της Ελλάδας. Μάλιστα δημοσίευμα του Independent στέκεται στον θάνατο του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε ακόμα τέσσερις τουρίστες που έχουν εντοπιστεί νεκροί τις τελευταίες 11 ημέρες.

Στα social media κυκλοφορούν μέχρι και χάρτες με τα σημεία στην Ελλάδα όπου έχουν χαθεί τα ίχνη τους ενώ σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian, οι επισκέπτες στην Ελλάδα εμφανίζονται ελλιπώς ενημερωμένοι για τους κινδύνους του καύσωνα.

Από τις αρχές Ιουνίου, στην Κρήτη, καταγράφηκαν δύο θάνατοι: Ένας 67χρονος τουρίστας με καρδιακά προβλήματα, επιχείρησε κατάβαση στο φαράγγι στους Μύλους Ρεθύμνου, όμως κατέρρευσε και εξέπνευσε πριν προσεγγίσει η βοήθεια που κάλεσε η σύζυγός του, που ήταν μαζί του. Στη Σητεία, έχασε τη ζωή της μία 70χρονη πεζοπόρος στο φαράγγι Χοχλιακιών που είπε πως αισθάνεται ζάλη και κατέρρευσε. Στη Σύμη, ο θάνατος του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλι έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο άντρας ξεκίνησε πεζός το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιουνίου από παραλία του νησιού, ενώ συνέχισε προς άλλη κατεύθυνση από αυτή και εντοπίστηκε τελικά τέσσερις ημέρες μετά, νεκρός.

Στη Σάμο, ένας 74χρονος τουρίστας έχασε τη ζωή του, ενώ έκανε πεζοπορία στο νησί, ενώ στην Αμοργό, ένας 59χρονος Αμερικανός που ξεκίνησε να διανύσει μία πεζοπορική διαδρομή διάρκειας τεσσάρων ωρών, αγνοείται από τις 11 Ιουνίου.

Το Associates Press, σε τηλεγράφημά του από την Ελλάδα, αναφέρεται στην υπόθεση, με αφορμή τον θάνατο του Αμερικανού στο Μαθράκι. «Η σορός του άνδρα βρέθηκε την Κυριακή 16/6 σε μια βραχώδη, αρκετά απομακρυσμένη παραλία στο νησί από άλλον τουρίστα. Είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του την Πέμπτη από τον οικοδεσπότη του, έναν Ελληνοαμερικανό φίλο του. Ο τουρίστας εθεάθη τελευταία φορά την Τρίτη σε καφετέρια παρέα με δύο τουρίστες που έκτοτε έφυγαν από το νησί».

Οι τουρίστες που έχασαν τη ζωή τους είναι οι εξής:

– Κρήτη -5/6/2024: Ένας 67χρονος Ολλανδός βρέθηκε νεκρός στο Ρέθυμνο.

– Σύμη-9/6/202: Ο Βρετανός Μάικλ Μόσλι, που είχε διασχίσει πεζός μια μεγάλη απόσταση, εντοπίζεται νεκρός.

– Σάμος-5/6/2024: Ο Ολλανδός τουρίστας ξεκίνησε για πεζοπορία μόνος του και εντοπίστηκε νεκρός 6 ημέρες αργότερα.

– Μαθράκι-11/6/2024: Ο 55χρονος Αμερικανός εντοπίστηκε νεκρός σε απομονωμένη παραλία του νησιού.

-Κέρκυρα: 70χρονος είχε εξαφανιστεί στις 11 Ιουνίου και βρέθηκε νεκρός.