Τουρίστας προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε μαρμάρινο άλογο στη Φοντάνα ντι Τρέβι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τουρίστας προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε μαρμάρινο άλογο στη Φοντάνα ντι Τρέβι (vid)
Ανεγκέφαλος τουρίστας τράβηξε τα βλέμματα τόσο των τουριστών όσο και των αστυνομικών όταν επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε μαρμάρινο άλογο στη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Σε ένα δραματικό περιστατικό στην ιστορική Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης, Βρετανοί τουρίστες επευφημούσαν όταν η ιταλική αστυνομία αντιμετώπισε έναν τουρίστα που επιχείρησε να σκαρφαλώσει το εμβληματικό μαρμάρινο άλογο.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη (18/6) και καταγράφηκε σε βίντεο από αρκετούς τουρίστες. Το υλικό δείχνει έναν άγνωστο άνδρα να σκαρφαλώνει πάνω από τα μεταλλικά εμπόδια που περιβάλλουν το 262 ετών μνημείο πριν κατευθυνθεί προς τη δεξιά πλευρά. Ο άνδρας, που αργότερα αναγνωρίστηκε ως 27χρονος Ουκρανός, ήταν ντυμένος με καφέ φόρμα και πράσινα παπούτσια.

Η ιταλική αστυνομία επενέβη γρήγορα και φώναξε στον άνδρα να κατέβει από την κατασκευή ύψους 86 μέτρων. Ένας αστυνομικός εθεάθη μάλιστα να σηκώνει τα πόδια του παντελονιού του, ετοιμαζόμενος να μπει στο νερό αν χρειαστεί.

Το πλήθος, μεταξύ των οποίων και πολλοί Βρετανοί τουρίστες, ζητωκραύγαζε καθώς η αστυνομία συνέλαβε με επιτυχία τον άνδρα. Η αντίδραση αυτή υπογράμμισε την απογοήτευση του κοινού για τέτοιες απερίσκεπτες συμπεριφορές σε ιστορικούς χώρους.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών στη Φοντάνα ντι Τρέβι τον τελευταίο χρόνο.